Illegális bevándorlás – Fidesz: a DK még most is a bevándorlók mellett kampányol

Budapest, 2015. augusztus 10., hétfő (MTI) – A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíció (DK) még most is a bevándorlók mellett kampányol és csak brüsszeli feljelentgetésre képes, miközben a bevándorlók miatt egyre elviselhetetlenebb nyomás nehezedik Magyarországra és Európára.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményével Niedermüller Péter DK-alelnök szavaira reagált, aki sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, hogy tíz napon belül számoljon el, mire fordította azt a pénzt, amelyet az európai uniós intézmények a bevándorlási helyzet kezelésére adtak Magyarországnak 2015-ben. Amennyiben a kabinet nem tesz eleget a felszólításnak, akkor az Európai Bizottsághoz fordul.

A Fidesz reagálásában azt írta: Gyurcsány Ferenc és társai egyértelművé tették, ha rajtuk múlna, akkor szélesre nyitnák Magyarország kapuit és tárt karokkal várnák a törvénysértő bevándorlók százezreit. Ez a baloldali politika vezetett oda, hogy Európát ma elözönlik az illegális bevándorlók, és soha nem látott társadalmi, gazdasági, kulturális, biztonsági konfliktus fenyegeti az európai országokat.

Közölték továbbá: ebben a helyzetben a baloldal csak Magyarország hátba támadására képes, mivel Brüsszelben feljelentették az országot a déli határon épülő határzár miatt.

– MTI –