Illegális bevándorlás – Fidesz: a baloldal minden politikusa bevándorláspárti

Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) – A Fidesz szerint Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke ismét bebizonyította, hogy a baloldal minden politikusa bevándorláspárti.

Az ellenzéki párt vezetője egy budapesti sajtóbeszélgetésen azt mondta, négy pontból álló cselekvési tervet javasol a bevándorlási helyzet kezelésére, ennek része a több szolidaritás, a menekültek emberséges ellátása és biztonságuk garantálása, a közös uniós megoldás, valamint a nyitottabb bevándorláspolitika. Elmondta azt is, hogy az Együtt elutasítja a Fidesz által folytatott narratívát, azt a “populista, rendpárti” megközelítést, amely nem teremt rendet, hanem szítja, hergeli az indulatokat.

A Fidesz erre reagálva azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy Szigetvári Viktornak ugyanaz a felelőssége, mint az Európai Unió vezetőinek, akik “felelőtlenül arra biztatják a harmadik országból érkező bevándorlókat, hogy bátran jöjjenek”. Mára azonban egyértelművé vált, hogy Brüsszel és az Európai Unió bevándorláspolitikája megbukott – olvasható a közleményben.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s