Illegális bevándorlás – Embercsempészeket és rendőrorvosra támadó migránst ítéltek el Szegeden

Szeged, 2015. szeptember 7., hétfő (MTI) – Gyorsított eljárásban két szerb embercsempészt három év börtönbüntetésre, egy rendőrorvosra támadó migránst pedig másfél év, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Szegedi Járási Bíróság – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t hétfőn.

Szanka Ferenc közölte, a két szerb vádlott – akit négy és öt évre ki is utasítottak az országból – több száz euró fejében a zöldhatáron keresztül illegálisan magyar területre lépő migránsokat szállított volna Ausztriába. Amikor a rendőrök el akarták fogni őket, egyikük a határsértőkkel együtt megpróbált elszaladni, másikuk járművével a rendőrautónak ütközött, de senki nem sérült meg.

Az ügyészség bíróság elé állította azt az iráni migránst is aki csütörtök délután támadt a hangár egészségügyi részlegében a fiát kezelő rendőrorvosra. A vádlott az orvos folyamatos csitítgatása ellenére megcsavarta a sértett kezét, és rálökte a gyógyszeres dobozokra. Az orvos nem sérült meg. A vádlottat közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett erőszak bűntette miatt másfél év – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és öt évre kiutasította az országból.

– MTI –