Illegális bevándorlás – Egy szír férfi jelentett fel egy magyar embercsempészt

Budapest, 2015. szeptember 6., vasárnap (MTI) – Egy szír állampolgár maga jelentett fel egy magyar férfit, akit azzal bízott meg, hogy kilenc családtagját csempéssze Németországba, de csak Ausztriáig vitte őket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásuk elrendelését – közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

A közlemény szerint egy budapesti nő szombat este tett bejelentést arról, hogy a VIII. kerületben, a Kőbányai úton megtalálta autóját, amelyet néhány nappal azelőtt bízott rá egy másik emberre azzal, hogy azt egy megadott címre elvigye. A férfi azonban az autóval ismeretlen helyre távozott.

A nő egyik ismerőse, B. Péter is bejelentést tett a helyszínen, mondván, a megtalált autót a használója nem adja vissza. A kiérkező rendőrök a gépjárművet jogellenesen használó férfit már nem találták a helyszínen. Ebben az ügyben a X. kerületi rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A Kőbányai úton az intézkedés közben megjelent egy szír állampolgár, aki a szemlét végző rendőröknek elmondta: B. Péterben felismeri azt a férfit, akinek körülbelül egy héttel azelőtt 2000 eurót fizetett azért, hogy kilenc szír családtagját Németországba szállítsa. B. Péter azonban ezt nem tette meg, mert a családtagokat csak Ausztriáig szállította, emiatt feljelentést akar tenni ellene.

A rendőrök a helyszínen mindkét férfit elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságon embercsempészés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A BRFK A. F. 34 éves szír és B. Péter 34 éves magyar állampolgárral szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – olvasható a rendőrség közleményében.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s