Illegális bevándorlás – Egy horvát és egy hontalan embercsempészt is elfogtak a rendőrök Csongrád megyében

Szeged, 2015. szeptember 7., hétfő (MTI) – Egy horvát és egy hontalan embercsempészt is elfogtak a rendőrök, mindkét férfi szír határsértőket szállított volna Nyugat-Európába Csongrád megye déli részéről – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, a rendőrök egy horvát állampolgár által vezetett egyterűt állítottak meg Ásotthalom külterületén pénteken éjszaka. Az autóban nyolc szír állampolgár utazott. A 28 éves sofőr kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, gyorsított eljárásban bíróság elé áll.

Hétfőre virradóra a járőrök Röszkén, a Kisszéksósi úton tartóztattak föl egy kisbuszt, amelyben a sofőrön kívül tizenöt szír határsértő utazott. A járőrök a járművet vezető, Ausztriában élő hontalan férfit előállították. Ellene – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tudatta az őrnagy.

Néhány órával korábban a rendőrök egy határsértőket szállító brit rendszámú autót vettek üldözőbe Röszke mellett, az 5-ös úton. Az autó menekülés közben árokba hajtott, a sofőr pedig kiugrott, és elszaladt, így a Frontex bolgár tisztjei csak a négy migránst tudták előállítani – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s