Sport

2015.10.16. 12:14

Győzni mennek az Acélbikákhoz a Jegesmedvék

Pénteken este Dunaújvárosban küzd a pontokért a DVTK Jegesmedvék Mol ligás hokicsapata.

Pénteken este Dunaújvárosban küzd a pontokért a DVTK Jegesmedvék Mol ligás hokicsapata.A piros-feketék pénteken 18 óra 15 perctől a visszavágás reményében lépnek jégre az Acélbikák ellen.

Sokat változott

– Van elszámolni valónk a hazaiakkal – újságolta Mayer Péter, a miskolciak vezetőedzője. – Amikor legutóbb ott jártunk, a hosszabbításban kaptunk ki, de akkor még nagyon az út elején jártunk, azóta sokat változtunk, ez persze nyilván az újvárosiakra is igaz. Most egy nagyon keményen dolgozó, csípő-harapó ellenfelet kapunk. Csak akkor nyerhetünk – márpedig nekünk mindig ez a célunk –, ha kreatív támadásszövéssel rukkolunk ki és biztonságos védőmunkát produkálunk hátul. A tapasztalatokat levontuk, most arra koncentrálunk majd, ami nem ment nekünk azon a bizonyos 3-2-es hazai sikerrel végződött összecsapáson. Közhely ugyan, de igaz: a saját játékunkat akarjuk nyújtani. Ez legutóbb nem jött be, de néhány hét alatt tökéletesítettük, ha úgy tetszik, áramvonalasítottuk önmagunkat. Ennek érdekében rengeteget dolgoztunk, és a Fradi elleni, néhány nappal ezelőtt vívott fellépésünkön kedvező arcunkat mutattuk szurkolóinknak. Erre a játékra alapozzuk optimizmusunkat, az Újpesti TE elleni csúnya fiaskónkkal pedig már nem foglalkozunk. Ami egyébként az FTC-vel szembeni 12-4-et illeti: örültünk a szép sikernek, de nem értékeltük túl diadalunkat és főleg ennek arányát. Szó sem lehet arról, hogy „elszálltunk”, hiszen sokszor hangsúlyozom: a küzdelemsorozat rettentően hosszú, hetente két-három találkozót kell lejátszani, a pillanatnyi jó forma mindig aznapra vonatkozik, a diadalokért „vért” kell izzadni a jégen.

A meccs napján

A szakvezetőt arról is kérdeztük, hogy ezúttal melyik fiatal kapusának ad bizalmat, mire Mayer Péter így felelt:

– Nem érvényesítem a sokak által alkalmazott rotációs elvet, vagyis azt, hogy az egyik mérkőzésen Adorján, a másikon meg Kiss B. véd. Nézem a formát, a motivációt és még több mindent. Támaszkodom kollégám, Jukka Kontsas másodedző-kapusedző véleményére, s ennek alapján mindig a mérkőzés reggelén döntöm el, és hozom a fiúk tudomására, hogy kit állítok a ketrec elé – és döntéseim eddig szinte mindig helyesnek bizonyultak.

ÉM-KT


Láda is játszik

A Macik legutóbbi ligamérkőzésén Láda Balázs komoly erejű lövést kapott a bokájára, s ennek érzi a következményeit, de Mayer Péter szerint Dunaújvárosban pályára lép majd.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!