szon-sportoldal

2010.09.07. 08:39

A csapat tartja magát az adott szóhoz

<p>Négy forduló eltelte után is veretlen a legutóbb Cigándon győztes ÚSE-Nagykálló, mégsem fenékig tejfel az élet az újoncként is nagyszerűen teljesítő csapat háza táján.</p>

Két döntetlen után a harmadik fordulóban megszerezte első győzelmét az NB III-ban újonc ÚSE-Nagykálló, amely szombaton Cigándon is megőrizte veretlenségét, mi több, elhozta a három pontot a mezőny egyetlen borsodi csapatának otthonából. Korábban a jelenlegi listavezető pályáján, Tiszakanyáron sem kapott ki a tabella jelenlegi harmadikja, így nem mondhatjuk, hogy csak a jó sorsolásnak köszönheti kedvező pozícióját a csapat.

– A mutatott játék nem lep meg, hiszen tudom jól, mire képes a csapatom – mondta az eddigi tapasztalatairól Fogarasi Zoltán, az ÚSE-Nagykálló edzője. – Az már sokkal inkább, hogy az eddigi teljesítményünk a harmadik helyhez elegendő. Nem arról van szó, hogy a mezőny gyengébb attól, amit vártunk, hanem négy forduló eltelte után még mozgásban van a tabella, nem alakultak ki a végleges erőviszonyok. Az kétségtelen, Tiszakanyáron pontot szerezni vagy Cigándon nyerni fegyverténynek számít. Főként úgy, hogy a bajnokság előtti héten a borsodiaktól hazai pályán kaptunk ki a Magyar Kupában, de annak a mérkőzésnek a tapasztalatait is felhasználva sikerült szombaton három ponthoz jutnunk.

Nem felhőtlen a viszony?

Ha már a tréner a hazai pályát említette: a szombati mérkőzés tudósításában szereplő fél mondatból mintha arra lehetne következtetni, hogy a „kétlaki” csapatnak nem felhőtlen a viszonya valamelyik önkormányzattal. Melyikkel is?
– Azért kellett eljönnünk ideiglenesen Újfehértótól, mert a városban nem voltak adottak az infrastruktúrális feltételek az NB III-hoz – így Fogarasi Zoltán.

– Ettől mi még újfehértóinak érezzük a csapatot és természetesen magunkat is, más kérdés, hogy a két település közötti jó viszonynak köszönhetően Kállóban befogadtak bennünket. Tavasszal azt az ukázt kaptuk a fehértói képviselőtestülettől, hogy nincs értelme olyan csapatot támogatni, amelynek nincsenek céljai. Ennek megfelelve, megnyertük a bajnokságot, holott nem ez volt az eredeti célkitűzésünk. Mi tartottuk a szavunkat, ellenben a város képviselőtestülete, amely már az első félévre is csökkentett támogatást szavazott meg, a második hat hónapra meggondolta magát, és szó szerint lenullázott bennünket. Megismerve az NB III-ba feljutott csapatok működési hátterét, nem tudok olyan egyesületről, amelynek magasabb osztályba lépését a település önkormányzata pénzmegvonással „jutalmazta” volna.

A tréner nyilatkozatában is van egy magyarázatra szoruló mondat, Fogarasi Zoltán ugyanis Szatke Zoltánnak, a Nyíregyháza Spartacus pályaedzőjének is köszönetet mondott a szombati győzelmet követően.

– A szerdai edzőmeccs után mondta „Szati”, hogy nem akar vészmadár lenni, de azok a csapatok, amelyekkel eddig hétközi találkozót vívtak, a hétvégi bajnokin rendre kikaptak. Erre az volt a válaszunk, hogy rendben, csak az eddigi ellenfeleit legyőzte a Szpari, tőlünk pedig kikapott. Motivációnak mindenesetre jól jött ez a vicces szójáték, az eredménytől elvonatkoztatva is – mondta a cigándi 3–1-es győzelem nyíregyházi „vonatkozásáról” Fogarasi Zoltán.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!