Friss hírek

2009.08.17. 17:41

Hárommillió szócikk az angol nyelvû Wikipedián

<p>A Wikipedia angol nyelvû verziója elérte hétfõn a hárommilliós szócikk számot - jelentette be a mindenki által szerkeszthetõ online enciklopédia, a fõoldalán mondva köszönetet a közremûködõknek. A hárommilliomodik szócikk egy rövid ismertetõ Beate Eriksen norvég színésznõ-rendezõrõl.</p>

Az en.wikipedia.com oldalon közép európai idõ szerint hétfõn hajnali hat óra négy perckor hozták létre a 48 éves norvég színésznõrõl szóló szócikket, amely a hárommilliomodik angol nyelvû bejegyzés lett. Az azóta eltelt idõben, közép európai idõ szerint délután háromnegyed öt órakor már 653-al több szócikk került fel az angol nyelvû online enciklopédiába.

A nyolc évvel ezelõtt létrehozott Wikipédián, ha az összes, 260 különbözõ nyelvû változatot is figyelembe veszünk, több mint 13 millió szócikk van. A magyar változatnak 136 443 szócikke van - olvasható a hu.wikipedia.org címû oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!