Helyi közélet

2015.09.23. 13:52

Felfestik a „farkasfogakat” Miskolcon

Miskolc - Előfizetőnk kérdezte „rovatunkban” két témában is faggattuk az illetékest.

Miskolc - Előfizetőnk kérdezte „rovatunkban” két témában is faggattuk az illetékest.

Az egyik az úgynevezett sárga „farkasfogak” felfestése a miskolci autóbuszmegállókban. Kinek a feladata? – vetettük fel.

Zömmel este, éjszaka

– Ez is része a burkolati jelek felújító festésének, ahol forgalmi szempontból indokolt és felújítható, ott megteszik azt a jelenleg is – zömmel este, éjszaka tartó – munkavégzés keretein belül – válaszolta Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

– A másik: a Hejő patak medrét tisztították, de láthatóan nemrégiben abbamaradt, hiszen a kiszedett vízi növények a parton hevernek, azaz nem szállították el. Erre is Pásztor Imre adta meg a választ: – A Miskolci Városgazda munkatársai tisztítják a medret, kiszedik a felesleges növényzetet, a szemetet – nyilatkozta. – Az elszállítással azért várnak – ez egyébként az avargyűjtésnél is „hasznos” –, mert a vizes növény száradás után könnyebb. A munkát ebben a hónapban befejezik. A vízelvezető árkok, gallyfogó rácsok, patakpartok tisztítása is folyamatban van szerte a városban, így várhatóan egy-egy nagyobb őszi esőzésnél is levonulhat a vízelvezető mederben egy-egy villámárhullám is.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában