Friss hírek

2009.06.14. 06:47

Telefont, weboldalakat blokkoltak Iránban

<p>Nem működött a legfőbb iráni mobilszolgáltató hálózat szombaton este Teheránban. Elérhetetlenek voltak a fiatalok körében népszerű internetes oldalak, mint a Facebook vagy a YouTube is - tapasztalták az AFP hírügynökség tudósítói. Irán lakosságának több mint hatvan százaléka harminc év alatti.</p>

A mobiltelefonok kicsivel az óriási többséggel újraválasztott keményvonalas iráni elnök, Mahmud Ahmadinedzsád televíziós beszéde előtt váltak használhatatlanná. Eközben az utcákon többezer ellenzéki tiltakozott, mert támogatottjuk, Mir Hosszein Muszavi alulmaradt, szerinte azért mert választási csalás történt. A rohamrendőröket kövekkel dobálták, akik gumibotokkal válaszoltak. Az erőszak számos képét már röviddel a zavargások kitörése után fölrakták az internetre.

Irán hetvenmilliós népességének nagyobb része, hatvan százaléka harminc évnél fiatalabb. A húszmillió webfelhasználó nagy része közülük kerül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!