Illegális bevándorlás – A zákányi vasútállomáson újabb, ezernél több menekült vár vonatra

Kaposvár, Zákány, 2015. szeptember 19., szombat (MTI) – A zákányi vasútállomáson szombat délelőtt ezernél is több menekült várakozott a sínek mellett ülve – az MTI információi szerint Nagykanizsáról értük jövő – vonatra.

A rendőrségi sorfallal körülvett emberek – többségében fiatal férfiak – nyugodtan várakoznak – tapasztalta az MTI helyszínen lévő tudósítója.

Jankó Szabolcs (Fidesz-KDNP), a valamivel ezer feletti lakosú Zákány polgármestere szombaton az MTI érdeklődésére elmondta: a migránsok többsége éjszaka a vasúti sínek mellett, illetve a zöldhatáron jött át Horvátországból.

A még pénteken érkezett, Zákányban maradt menekültek egy részét éjfél után már elvitték vonattal a településről – mondta a polgármester. Korábban mintegy ezer ember gyalog indult el

Nagykanizsára, ahonnan a regisztrációs pontokra szállították őket.

Közölte: az előző nap érkezettek közül néhány százan ott maradtak éjszakára, de közben újak “szivárogtak be” a határon, és azóta is folyamatosan érkeznek.

A többség a pályaudvaron várja a vonatot, de a közeli sportpályán is sokan vannak – közölte a somogyi falu vezetője, aki arról is beszámolt, hogy pénteken a faluban “volt egy kis riadalom, amikor a semmiből megjelent” mintegy 1500 menekült átvonult a településen, de mostanra normalizálódott a helyzet. A faluban nyugalom van, folyamatosan tájékoztatják a helybelieket.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s