Magyarország

2010.09.24. 06:09

Schiffer András mentelmi jogának felfüggesztését kérik - Népszabadság

<p>Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentette az LMP frakcióvezetőjét az MSZP nevében Puch László pártigazgató - írja a Népszabadság.</p>

Az erről szóló beadvány szerint a szocialisták azt kifogásolják, hogy Schiffer András egy nyilatkozatában azt állította: pártja ellenfelei nem válogatnak az eszközökben, a "szocialisták a belső levelezéseinket kifürkészik és közzéteszik". Az MSZP-nél úgy látják, hogy ez a mondat valótlan és sérti a pártot. A Fővárosi Bíróságtól a lapot úgy tájékoztatták, hogy az ügyben a bíróság még szeptember elején felfüggesztette az eljárást, és ha jogerőre emelkedik az erről szóló végzés, megkeresik az Országgyűlést "a mentelmi jog tárgyában hozandó állásfoglalás végett". Az LMP sajtóosztályán a Népszabadságnak azt mondták: Schiffer András hivatalosan még nem értesült arról, hogy kérték volna mentelmi jogának felfüggesztését. Ha érkezik ilyen felkérés, akkor az LMP mentelmi jogra vonatkozó általános alapelvei szerint járnak el - tetté k hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!