BOON - PR cikk

2015.10.22. 16:43

Nézd, hogy nevel a kert

<strong><em>A “Tudás kertje” program az iskolákba költözik</em></strong>.

A “Tudás kertje” program az iskolákba költözik.

Október 17-től újabb szakaszába lép a “Tudás kertje” program. A tankertek létesítésén alapuló projekt elsősorban a hátrányos helyzetű térségekben élő fiatalok integrációját, foglalkoztatását célozza meg. A közösségi szellemet, a környezeti nevelést és az együtt cselekvést erősítő kezdeményezés iránymutató lehet a pályaválasztás előtt álló diákok számára.

 

Az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban elindított „Tudás kertje” képes hidat teremteni a térség fiataljai és a helyi mezőgazdasági, szőlészeti, borászati, turisztikai területeken, vendéglátásban tevékenykedők vállalkozásai között. A hiánypótló program keretein belül a mezőgazdasági alapismeretek elsajátítása, a környezettudatos életvitelre való nevelés aktív, játékos formában zajlik. A helyi természeti adottságokban rejlő lehetőségek bemutatása mellett, biztos tudást, szakmai ismereteket biztosít a résztvevők számára.

 

A program nyári bevezető szakasza mind a pedagógusok, mind a tanulók számára megmutatta, hogy lehet élmény a tanulás. Június 28 és július 10 között 15 kiválasztott tantestület 2-2 pedagógusa ismerkedett meg a programmal Mádon. Ezt követően 5 héten keresztül 3-3 iskola 10 bevont diákja vett részt egy ötnapos táborban ahol közreműködhettek a községi kert gondozásában és színes ökológiai feladatakon keresztül térképezhették fel a térség természeti kincseit.

 

A mádi multikulturális környezetben szerzett tapasztalatok, az aktívan eltöltött közös idő hatalmas lendületet adott a résztvevő diákoknak és pedagógusoknak. A tábor során a gyerekeknek lehetőségük nyílt megtervezni közös kertjüket is, amit majd saját iskolájuk területén szívesen gondoznának. A következő időszakban ezen tervek megvalósítására kerül sor a kiválaszott intézményekben. A fókuszban továbbra is a környezeti nevelés áll - diákok, szülők és pedagógusok együttes bevonásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!