Illegális árusok buktak le

Tiszaújváros – A helyi rendőrök szigorúan lépnek fel az illegális árusokkal szemben. Most két ügyben is eljárást kellett indítaniuk, mert a tettesek engedély nélkül árusítottak.

Állampolgári bejelentés érkezett a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint a Tiszaújváros, Bethlen G. utcán egy férfi szerszámgépeket árul. A helyszínre rövid időn belül kiérkező járőrök igazoltatták az illetőt, akiről kiderült, hogy román állampolgár és a helyi önkormányzat engedélye nélkül árusít sarokcsiszoló gépet, fúrógép-készletet. Ez utóbbi márkajelzése is hamisnak tűnt, mivel csak egyszerű levonóval volt ellátva, a sarokcsiszoló gépet pedig más, közismert márkájú gép dobozában árusította.
A kisgépeket az illegálisan árusítótól az intézkedő rendőrök lefoglalták.

Függönyt árult

Még ezen a napon a hejőpapi körzeti megbízottak figyeltek fel a település utcájában függönyöket árusító illetőre. Az ellenőrzés során az ugyancsak román állampolgárságú fiatalemberről kiderült, hogy nem kért az árusításra engedélyt a helyi önkormányzattól, így szabálysértést követett el. Mindkét eset kapcsán a tiszaújvárosi rendőrök feljelentéssel éltek a hatáskörrel rendelkező, az elkövetés helye szerint illetékes polgármesteri hivatalok szabálysértési hatóságai felé.

Rossz minőség

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ezúton szeretné ismételten felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy ne vásároljanak az alkalmi árusoktól. A gyakran rossz minőségű, legtöbbször hamis márkajelzéssel ellátott, be nem vizsgált műszaki termékek használata akár életveszélyes is lehet, és sok esetben több bosszúságot okoznak használóiknak, mint amennyit a megvásárolt termékek árán spórolhatnak.

Nincs hova fordulni

Nem utolsó sorban nem árt azt a tényt sem figyelmen kívül hagyni, hogy probléma esetén reklamációval nincs hová fordulni, garancia nincs a termékekre, és az eladók az üzlet megkötése után, azonnal más városokba távoznak, illetve elhagyhatják az ország területét is, ezzel is csökkentve a felelősségre vonás lehetőségét. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kéri: ha utcai árusokkal találkoznak, a bűnmegelőzés érdekében tegyenek bejelentést, tárcsázzák a rendőrség 107 hívószámát.

HSz