Ikvai-Szabó: Minden fővárosi képviselő megkapja a gazdálkodásról szóló beszámolókat

A fővárosi képviselők rendszeresen kapnak tájékoztatást Budapest gazdálkodásáról, Tarlós István is ismerheti a havi és a negyedéves beszámolókat – mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap Budapest főpolgármester-helyettese. Ikvai-Szabó Imre arra reagált, hogy a fővárosi Fidesz frakcióvezetője szerint városvezetés eltitkolja az ellenzék és a közvélemény előtt a gazdálkodással kapsolatos adatokat.

Ikvai-Szabó Imre közölte: a főváros bevételeinek legfeljebb 10 százaléka származik privatizációból, ez szükséges az EU támogatásával induló fővárosi nagyprojektek önrészének biztosításához. Ikvai-Szabó Imre cáfolta, hogy az elmúlt hónapokban bármilyen pénzügyi botránya lett volna a fővárosnak.

A főpolgármester-helyettes szerint az év végéig már nem nő tovább a BKV adósságállománya, sikerült megakadályozni a cég további eladósodását. A BKV új vezetése, amelyet Tarlós István is támogatott, hároméves konszolidációs tervet készített a közlekedési vállalat átszervezésére. A tervekben a költségek lefaragása mellett a bevételek növelése is szerepel.

A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján azt közölte: követelik a főpolgármestertől, hogy ne titkolja el az adatokat, tájékoztassa az ellenzéket és a közvéleményt. Tarlós István szerint sem a fővárosi politikusok, sem a budapestiek nem kapnak tájékoztatást alapvető kérdésekről. A BKV átszervezéséről elmondta: miközben elbocsátják a dolgozókat, nem csökken a közlekedési társaság adóssága. Az ellenzéki politikus szerint érthetetlen, miért kell 10 milliós költséggel tanulmányokat rendelni a FŐGÁZ és az ELMŰ részvényeinek eladásáról, ha azokat nem kívánja eladni a főváros.