Íjász verseny a kalandparkban

Íjász verseny a kalandparkban
Emőd – A Nádi Farkas Tiszaújvárosi Íjász egyesület 2010 évben három fordulós 3D vadászíjász versenysorozatot hirdetett, amelynek első állomása a Harsányi Kalandpark területén nemrégiben megrendezett verseny volt.

A viadalról Turi Róbert az Emődi Főnix Íjász Egyesület titkára adott tájékoztatást.
– A Nádi Farkasok és az Emődi Főnix Íjász Egyesület tagjai közös erővel – szakadó esőben – már az esemény előtti napon kihelyezték a célokat – mondta a sportember. -  A rossz időjárás ellenére több, mint 100 nevező volt, de a versenyre - a borús idő miatt – már csak  80 versenyző jött el.  A verseny napjára is esőt jósoltak, ám szerencséje  volt a sportolóknak:  csak az utolsó céloknál eredt el az eső! A versenyen 20 cél volt kihelyezve, melyekre célonként 2 lövést lehetett leadni, csigás, tradicionális, vadászreflex, olimpiai, long-bow és számszer íjakkal.  A célok közül néhány érdekesebb: puma, medve, oroszlán, muflon, ülő és álló farkas!
Az emődi íjászok vezetője elmondta még, hogy mindenki a saját kategóriájának megfelelően egy távolabbi és egy közelebbi lőállásból adhatott le lövéseket. A környezet festői volt, és számos más pálya kiépítésének lehetősége is rejlik a területen, így elhatározták: a további  fordulókat is itt rendezik meg!
– A helyszínen volt szerencsénk pár újonnan „megfertőzött” íjász hölgyet látni - folytatta Turi Róbert. – Amint remekül küzdve végig lőtték a célokat, nem is rossz eredményekkel, ahhoz képest legalábbis, hogy másodszor fogtak íjat a kezükben! Igaz, versenyezni csak versenyen lehet megtanulni!  A civilben mentőtisztként dolgozó hölgyek azóta beléptek az Emődi Főnix Íjász Egyesületbe, és megszállottan edzenek a következő  versenyekre!
Turi Róbert befejezésként vázolta: – Az eredményhirdetés után a versenyzők többsége hazasietett, pedig a kalandpark lehetőséget biztosított a győzteseknek a légi folyosón való lecsúszáshoz! Így a rendezőknek nyílt módjuk a csúszásra, amelyet 18 méter magasan és 400 méter hosszan lehetett végrehajtani. Bátorságpróbának is beillett az esemény!
Az állat célok beszedése már szakadó esőben történt meg. Általában elmondható: nem fogadja az időjárása kegyeibe az íjászokat. A legtöbb versenyükön vagy egész nap vagy részlegesen, de esni szokott. Ez azonban nem riasztja el őket!

A legutóbbi harsányi verseny győztesei
Mazsola: PBHB kategória: ifj. Demeter Csaba, TRRB kategória: Polgári Brigitta, HU kategória: Baló Gábor.
Gyerek: PBHB kategória. Halmai László, TRRB kategória:  Kiss Máté.
Ifjúsági: TRB kategória: Lénárt Ádám.
Női:  TRRB kategória: Kiss Iveta, CU kategória: Szabó Veronika, PBHB kategória: Vatga Dalma, BB kategória. Kissné Kecskés Krisztina.
Férfiak: HU kategória: Neufeld Jenő, OL kategória: Kmecz Imre, PBHB kategória: Mucsi László, TRLB kategória: Kovács László.
Senior férfiak: HU kategória: Szabó György, TRRB kategória: Szöllősi Antal, BB kategória: Tomcsics István, CB kategória: Bori István.

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából