II. Gasztro Bicikli – Magyarország kerékpáros ízutazása

A tavalyi túra résztvevői
A tavalyi túra résztvevői
Sárospatak – 2016. július 15–17. között a tavalyi után második alkalommal rendezik meg az egyedülálló országos szabadidősport-rendezvényt, a II. Gasztro Biciklit, melynek célja a kerékpáros turizmus és a magyar gasztronómiai tradíciók megismertetésének ötvözése, valamint Magyarország tájainak, első körben Zemplén és Abaúj kivételes adottságainak bemutatása.

Várják a bringásokat

Sárospatakról indulva minden érintett településen – Olaszliszka, Tarcal, Mád, Tállya, Abaújszántó, Encs, Hernádszentandrás, Erdőbénye – a helyi kistermelők, kisgazdaságok, pincészetek várják a bringásokat sajttal, mézzel, lekvárral, kürtős kaláccsal és egyéb kóstolókkal, illetve a település képviselője bemutatja a helység látnivalóit, nevezetességeit.

A célállomáson, Hernádszentandráson a helyi BioSzentandrás nevű kertészettel karöltve mutatják be a település és tágabb környezetének értékeit, a Hernád adta kenuzási lehetőséget is kihasználva, s a környék gasztronómiai kínálatát, mely nemcsak az étkezésben, hanem a borászati kultúra bemutatásában is megnyilvánul.

A különleges elemekkel színesített programoknak része lesz a rendhagyó istentisztelet belső csendje, s további vonzerőként csapat­építő játékos versengések, mézgyógyászati bemutató, élőzenés mulatság és wellness is csalogatja majd az aktív turizmusra nyitott érdeklődőket.

A 3 napos program záróeseménye és egyben társrendezvénye a Sárospataki Hal- Gasztrodélután, illetve főzőverseny. Július 17-én a Sárospatakra érkező „gasztro­bicikliseket” halászlével és házi kenyérrel fogadják majd, ugyanakkor a településen meghirdetett halételfőző verseny is kiváló alkalom majd arra, hogy a város gasztro­tradícióját bemutassák a messziről ideérkező turistáknak, hangulatosan és különlegesen lezárva a 3 napos eseményt.

ÉM-BG


Szervező

Györki Erika, Árpád Vezér Diáksport Egyesület, Sárospatak, 70/771-51-67, kgyerika@gmail.com









hirdetés