II. Debreceni Emlékgurulás

Motoros felvonulást és gyertyagyújtást rendeznek a balesetben elhunyt motorosok emlékére csütörtökön Debrecenben.

A balesetben elhunyt motorosok emlékére, valamint a közlekedési szabályok betartásának, s minden közlekedő egymás iránt való kölcsönös tiszteletének fontosságára való figyelmeztetésül I. Debreceni Emlékgurulás elnevezéssel rendeznek motoros felvonulást és gyertyagyújtást október 27-én – csütörtökön – 18 és 20 óra között a városban.

A civil kezdeményezés fővédnökségét Halmosi Zsolt ezredes, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya vállalta magára: ezzel is jelezvén azt, hogy a balesetek megelőzése mind a közlekedők, mind a rendőrség közös érdeke.

A tragikus motoros balesetben szeptember 28-án, 23 esztendős korában elhunyt egyetemista, Engi Zsolt emlékére szerveztek felvonulást és gyertyagyújtást motorostársai október 5-én. Ennek az emlékezésnek a tapasztalatai alapján gondolta úgy Tamás András, Horváth Gyula és Benicsák István, hogy az idei motorosidény zárásaként, s a közelgő halottak napja alkalmából minden motoros áldozat emlékére, s a közlekedők egymás iránti kölcsönös tiszteletének szükségességére való figyelmeztetés érdekében megszervezik a I. Debreceni Emlékgurulást.

A részt venni kívánó motorosokat október 27-én 18 és 18.30 óra között gyülekezhetnek az Egyetem téren, majd az Egyetem sugárút–Bethlen utca–Hatvan utca–Kishegyesi út–Derék utca–Vincellér utca–István út–Széchenyi utca–Piac utca–Szent Anna utca–Burgundia utca–Rákóczi utca útvonalon haladva érik el 19 órára a Kálvin teret, ahol gyertyát gyújtanak.

A megemlékezést követően a Péterfia utca–Simonyi út–Nagyerdei körút útvonalon térnek vissza a motorosok az Egyetem térre, ahol várhatóan 20 óra körül ér véget a felvonulás.

P. Cs.