Sport

2014.11.07. 12:04

Aluinvent-DVTK: Bajnoki, útban hazafelé

A diósgyőri női kosárlabdacsapat tagjainak álmukból felkelve is hozniuk kell a pénteki meccset.

A diósgyőri női kosárlabdacsapat tagjainak álmukból felkelve is hozniuk kell a pénteki meccset.A női kosárlabda NB I 4. fordulójában pénteken 18 órától Budapesten, a Pasaréti csarnokban MKB-Euroleasing Vasas – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeznek. Ez az a találkozó, amelynek a pályaválasztói jogát – a Diósgyőr kérésére – felcserélték, ugyanis a piros-fehérek a miskolci városi sportcsarnok foglaltsága miatt ezen a hétvégén nem tudtak házigazdák lenni, illetve ez az a meccs, amelyet hivatalos kiíráshoz képest egy nappal előbbre hoztak, hogy a Portugáliában lejátszott Európa Kupa-meccs után, útban hazafelé lejátszhassák.

Éjszakai utazás

A DVTK-nak szerdán, közép-európai idő szerint este fél tizenegykor ért véget a Lombos Cascais elleni idegenbeli meccse, a portugál főváros, Lisszabon közelében. De nemcsak ekkor kellett éjszakázniuk az utazó keret tagjainak, hanem a hazafelé úton is, mert az őket szállító repülőgép budapesti érkezési ideje pénteken, hajnal 3.35-re szólt. Az utazással kapcsolatos előzetes tervek úgy szóltak, hogy Ferihegyről egy budapesti szállodába utazik a csapat, és ott pihen rá az esti bajnokira, ott alusszák ki magukat a játékosok. A csapat tagjai bizonyára nem lesznek a legfittebbek a bajnokin, de a nyeretlen Vasas elleni meccset álmukból felkelve is hozniuk kell.

Főleg azok után, hogy Portugáliában, az évad első Európa Kupa-meccsén vereséget szenvedtek. Az okokról Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője a következőket mondta:

– A mérkőzés elején figyelmetlenek voltunk, illetve a negyedek végén nem koncentráltunk eléggé, sajnos csak a meccs bizonyos szakaszaiban volt egységes és rendezett a védekezésünk. Emellett sok volt az ellenfél által ki nem kényszerített eladott labdánk a mérkőzés folyamán, ráadásul a döntő helyzetekben kimaradtak a ziccerek és a nyitott középtávoli dobások.

A DVTK a vereségen túl még egy veszteséget kénytelen volt elkönyvelni: a találkozó hajrájában légiós centerük Coulibaly bokasérülést szenvedett, így ő nagy valószínűséggel nem léphet pályára a mostani bajnokin. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Vasas ellen két külföldijére sem számíthat a piros-fehérek spanyol szakvezetője, hiszen a belga Ciappina szalagszakadása miatt maródi. Emiatt újabb saját nevelésű fiatal játékossal kell kiegészíteni a keretet, annak érdekében, hogy a szabályoknak megfelelően legalább 10 játékossal álljanak ki a Vasas elleni bajnokin a diósgyőriek, így a 19 éves Arad Zsófia a mai napon a fővárosba utazik, hogy meglegyen a létszám. Ez pedig azt is jelenti, hogy a DVTK-nak nem lesz gondja a 20 év alatti, kötelezően szerepeltetendő játékosszabállyal, hiszen Miguel del Jesús López Alonso edző négy kosaras közül is választhat, a 19 éves Sikora Emőke, a 18 esztendős Horváth Bernadett, és a 17 éves Dubei Debóra alkotja még a tárházat Arad mellett.

– Hogy közülük ki mennyit játszik majd, az a meccs alakulásának függvénye lesz – mondta a spanyol szakember, aki arra a kérdésre, hogy mire számít az övéitől, röviden ennyit felelt: – Meg kell nyerni ezt a mérkőzést.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!