Így készülj fel a januári állásvadászatra

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Az ünnepi visszaszámlálás már elkezdődött, azonban sokat könnyíthetsz az év eleji álláskeresés beindításán, ha még most előkészülsz rá.

Könnyű lenne hagyni, hogy elsodorjanak a családi és szilveszteri programok, de ez az időszak remek alkalom, hogy átgondold munkakeresési stratégiád.

Íme a 6 pontos terv, amellyel az utolsó napokat kihasználva felkészülhetsz 2016 kihívásaira:

1. Az önéletrajz frissítése

Győződj meg róla, hogy az adott pozícióra szabtad önéletrajzod. Mindig tedd fel magadnak a kérdést: Milyen információkat keres majd, akinek elküldöd? A toborzók átlag 15 másodpercet szánnak egy-egy önéletrajz elolvasására. Sokat segíthet ezért, ha kiemeled, ami fontos és előnyös adott állás szempontjából az önéletrajzodban.

ÉRDEKES: A meditáció hatása a karrieredre

2. Készíts akciótervet 2016-ra

A legtöbben minden szembejövő hirdetésre elküldik a jelentkezésüket, hátha bejön a nagy számok törvénye alapján. Ennél hatékonyabb stratégia, ha a tapasztalataid és képességeid tükrében átgondolod, pontosan milyen munkát szeretnél találni. Következő lépésben pedig az álláshirdetések mellett, a neten böngészve összegyűjthetsz olyan cégeket, ahol szívesen dolgoznál és felkeresheted őket pályázatoddal.

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat

3/1. Social networking

Ha eddig a közösségi oldalakat nem használtad álláskeresésre, akkor itt az ideje. A Facebook, LinkedIn és Twitter oldalait böngészve rengeteg álláshirdetést találsz. Különböző állásportálok oldalaihoz és tematikus álláskeresői csoportokhoz tudsz csatlakozni, így növelheted esélyeid a megfelelő megtalálására.

3/2. Tisztítsuk meg a netes jelenlétünket

Ebben az időszakban előfordulhat, hogy az ünneplés heve elragad. A töltött káposzta-pálinka-szilveszteri buli tengelyen mozogva előnytelen képek vagy posztok jelenhetnek meg rólunk a közösségi oldalakon. Ügyeljünk rá, hogy ezeket csak barátaink láthassák, különben hátrányt jelenthetnek később, egy állás megpályázásakor.

4. Kitartás

Itt a Karácsony, sőt az év vége és téged talán szomorúsággal tölt el, hogy nem találtad meg azt az állást, amit keresel. Ne vedd személyesnek az elutasításokat. Gondolj arra, hogy a sok ’nem’ után csak egyszer kell ’igen’-t kapnod és ne csüggedj, amíg ez bekövetkezik.

5. 2016-os célok megfogalmazása

Az év végi számvetésnél ne csak a magánéletünket gondoljuk át. Jó alkalom arra, hogy új célokat tűzzünk ki és az év kezdetén megújulva vágjunk bele elérésükbe.

6. Kapcsolj ki.

Készen állsz a januári állásvadászatra. Addig is, töltődj fel, hogy újult erővel vághass majd bele.

Turóczi Anita
Cvonline.hu