Így készül az animációs videód

Így készül az animációs videód
Már eldöntötted, hogy a 2019-es évben Te is beveted a fogyasztók kedvenc marketingeszközét, az animációs videót, csak éppen fogalmad sincs, hogyan készülnek, mennyi beleszólásod lehet a készítés során és úgy egyáltalán, hogyan kezdj hozzá ötleted megvalósításához?

Az Animáció.net-tel egyszerűbb, mint gondolnád. Az animációs kisfilmek elkészítése a következő forgatókönyv szerint zajlik hét lépésben.

1. lépés: Adatlapot töltesz ki

Nyilvánvaló első lépés az általad kezdeményezett ajánlatkérés, amely biztosan nem vesz igénybe az idődből néhány percnél többet. Az adatlap kitöltésével röviden, pár mondatban bemutatod a vállalkozásodat, leírod céljaidat, nyilatkozol arról, szeretnél-e narrációt az animációs kisfilmedbe. Csatolmányban elküldheted saját fájljaidat, megadhatod weboldalad linkjeit, hogy pontosan feltérképezhessék honlapod alapján céged feladatait, tevékenységét.

2. lépés: Forgatókönyv írás

Az ajánlatkérésed beérkezése után szövegíró megismeri a céljaid, tájékozódik vállalkozásodról, megnézi a honlapodat és összegyűjt minden szükséges információt ahhoz, hogy megírja és megszerkessze leendő animációs videód forgatókönyvét. Az így elkészült forgatókönyv korántsem végleges, mert elküldik Neked, hogy elmondhasd róla a véleményed.

3. lépés: A forgatókönyv véglegesítése

E-mailen keresztül megkapod a szövegíró által készített forgatókönyvet, hogy átolvasd és ellenőrizd, minden információt tartalmaz-e, amit szükségesnek tartasz. Véleményed, javaslatod és az esetlegesen felmerülő további kéréseid alapján módosítják a kéziratot, hogy a számodra lehető legtökéletesebb animációs videó készülhessen el. Amikor jóváhagyod a módosított forgatókönyvet, belekezdenek a videód gyártásába.

4. lépés: Bemutatóképek készülnek

Annak érdekében, hogy a videó elkészítése előtt legyen lehetőséged véleményt mondani arról is, hogy a videód színei, hangulata, stílusa hogyan is nézzen ki pontosan, mintát mutatnak Neked. Három darab bemutatókép áll majd rendelkezésedre, amelyek a végleges forgatókönyv alapján készülnek el. A bemutatóképek célja, hogy a videód illusztrációját illető esetlegesen felmerülő változtatásokat végrehajthassák a gyártás előtt.

5. lépés: Gyártás

A gyártás a bemutatóképek visszajelzései alapján az illusztrátor munkájával kezdődik el, aki megrajzolja a megrendelt karaktereket az általad kért személyes jellemzőkkel, részletekkel, arckifejezésekkel és öltözékkel. A gyártási folyamat a grafikusnál fejeződik be. Ő az, aki animálja, azaz életre hívja a karaktereket és elkészíti a háttereket a jelenetekhez. Munkája végeztével megszületik az animációs videód.

6. lépés: Tökéletesítés

Az Animáció.net csapata a tökéletesség híve, melynek jegyében visszajelzéseid nélkül természetesen a Te videód sem nyerheti el végleges formáját, ezért elküldik Neked véleményezésre. A módosítási javaslataid alapján elkészül az a videó, amit végül publikálni fogsz.

7. lépés: Publikálás

Utolsó lépésként feltöltik az animációs videódat Youtube-ra, Facebook-ra, weboldalra és minden olyan további platformra, amit fontosnak tartasz. Ha kéred, külön aloldalt készítenek a videód számára. Innentől kezdve nincs más hátra, mint elindítani az online marketingkampányt a videódat tartalmazó oldalra és várni leendő ügyfeleid jelentkezését.

– PR cikk –

Címkék: