Így hackeljük meg a Google keresését!

Akt.:
Így hackeljük meg a Google keresését!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Természetesen nem igazi hackelésről van szó, egyszerűen csak olyan keresési funkciókról, amelyek megkönnyíthetik a böngészést – írja az Impuls360.

A Google számos keresési paraméterét nyilvánosságra hozta már ilyen-olyan módon, amelyek közül sok csak az Egyesült Államokban működőképes a nyelvi korlátok miatt. Az ilyen paraméterekkel történő keresési módszert Google Hacknek nevezik, mi pedig összegyűjtöttük a hat leghasznosabb paramétert, amelyekkel hatékonyabbá válhat a keresés.

1. Kifejezés egyezések

googlehack1

A kifejezés egyezések használatával elkerülhetjük azt, hogy irreleváns tartalmakat kapjunk a keresés végeredményeként. Ha idézőjelek közé tesszük a kívánt kifejezést, azzal arra utasítjuk a keresőt, hogy csak azokat a tartalmakat mutassa meg nekünk, amiben a szavak az általunk megadott formában szerepelnek. A fenti példát használva csak azokat a találatokat kapjuk meg, amelyben az iphone 7 pletykák kifejezés szerepel, és nem olyat, amelyben kiegészítőt kínálnak megvételre.

2. Kizáró kulcsszavak

googlehack2

A kizáró kulcsszavakat a keresésnél kötőjel után adhatjuk meg (egyszerre akár többet is, külön-külön kötőjellel), amelyek használatával a kereső nem mutat nekünk olyan találatokat, amelyekben a kizárt szó szerepel. A példában szereplő keresésnél kutyás oldalakat fogunk kapni eredményként, amelyben nem szerepel a németjuhász szó.

3. Adott oldalon keresés

googlehack3

Ugyan a legtöbb oldalon található belső kereső szolgáltatás, ám böngészőnkből könnyen és gyorsan megtehetjük ezt. A site: kifejezés után adjuk meg a kívánt oldalt, és csak onnan kapunk találatokat. Az általunk használt példában az iphone kifejezésre keresünk a techcrunch.com weboldalon.

4. Több paraméter kombinálása

googlehack4

Természetesen a fenti paramétereket nyugodtan használhatjuk egy keresés folyamán is. Kizárólag arra kell figyelnünk, hogy ezeket szabályosan adjuk meg. A fenti keresésben az iphone 7 kifejezésre kerünk a techcrunch.com weboldalon és a találatok között nem fog androiddal kapcsolatos tartalom megjelenni.

5. Hasonló tartalom keresése

googlehack5

Ha felfedeztünk egy oldalt, amelynek tartalma elnyeri tetszésünket könnyen kereshetünk hasonló tartalmú honlapokat. Használjuk a related: paramétert, és máris elénk tárul az eredmény. A példa keresésünk eredménye olyan weboldalak sokasága lesz, amelyeknek a tartalma hasonlít a techcrunch.com tartalmára.

6. Fájl típus keresése

googlehack6

Képre keresni egyszerű a Google rendszerében, viszont mi történik, ha az egyszerűsített közteher viselési hozzájáruláshoz tartozó pdf fájlokat szeretnénk megkeresni a NAV oldalán? A fenti keresés segíthet rajtunk, egyszerűen csak használjuk a filetype:pdf paramétert.

Forrás: Impuls360
hirdetés


hirdet�s