Ígérték, de őszre még nem lesz kész az új ifjúsági ház Miskolcon

Akt.:
A Szentpáli volt épülete. Mikor újul meg?
A Szentpáli volt épülete. Mikor újul meg? - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Külső forrásokat szeretnének­­­ bevonni a kiszemelt épület felújításához.­­­­­

A néhány nappal ezelőtt megtartott miskolci közgyűlési ülésen Simon Gábor, az MSZP-frakció vezetője kérdezte meg dr. Kiss János alpolgármestertől, hogy készen lesz-e szeptember elsejére a volt Szentpáli középiskola helyén az a komplexum, amely pótolni hivatott a bezárásra ítélt Ifjúsági házat.

regi_szentpali_03

Mint mondta, egy éve derült ki a városvezetés azon szándéka, hogy az Ifiházat teljes egészében rendészeti központtá alakítja. Ezt követően augusztusban jelentették be, hogy a Szentpáli üres épületében Zene- és Táncművészeti Központot hoznak létre, amely egyben otthont ad majd az Ifjúsági ház funkcióinak is. Akkor az hangzott el, hogy az új központ 2018. szeptember 1-jével megnyílik. Az épületen azonban semmilyen változás nem látszik.

Nem kőbe vésett dátum

Dr. Kiss János válaszában elmondta, hogy az volt a cél, hogy az Ifjúsági ház egy korszerűbb, a kor igényeinek megfelelő helyre költözhessen.

regi_szentpali_07

– A cél nem változott: a Győri kapuból, egy nem megfelelő épületből átköltöztethessük az intézményt – hangsúlyozta az alpolgármester. – A kiszemelt épületet korszerűsíteni kell. Valóban meg volt jelölve egy céldátum, de nem véstük kőbe. Szeretnénk a város forrásain kívül külső forrásokat is bevonni a tervekhez.

ÉM-SZB


A kerítés mögött látszanak a munkagépek
Miskolc - Megerősítette a miskolci önkormányzat: építkeznek, de még nem tudni, mikorra készülnek el. Elkezdődött az építkezés a Szentpáli István Szakközépiskola hajdanvolt épületénél – írtuk a napokban. Hogy magát az épületet újítják-e fel, nem tudtuk megállapítani, mert a helyszínen annyit láttu...

Látszik a daru a kerítés mögött
Miskolc - Elkezdődött az építkezés a volt Szentpáli iskolánál. Vajon mikorra készülnek el? Egyáltalán: ki veheti majd birtokba? A kérdéseket egyik olvasónk vetette fel. Elsétáltunk a Csengey utcai helyszínre. Az épületet magas kerítés veszi körbe, de már messziről hallottuk a munkálatok zaját....