Bűncselekmény

2020.04.26. 18:30

Bicskával tett pontot a vita végére Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint április 20-án Miskolc belvárosában hasba szúrta alkalmi ismerősét.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított és a sértett férfi korábbról ismerték egymást. Hétfőn délután együtt italoztak, majd vita alakult ki közöttük, melynek során az ittas gyanúsított elővette a nadrágja zsebében tartott bicskát, kinyitotta és megszúrta vele a sértettet. A támadás következtében a sértett a hasüregébe hatoló, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsítottal szemben testi sértés bűntette miatt indult eljárás. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne, illetve a tanúk, különösen a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását. A gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel az sem zárható ki, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezen indokok alapján a járásbíróság május 24-ig elrendelte letartóztatását.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában