Igazolták a papírformát a Jegesmacik

Miskolci Jegesmedvék JSE – Újpesti TE
Miskolci Jegesmedvék JSE – Újpesti TE
Az Újpest volt az MJJSE vendége a hoki ob I. középszakaszában, kedden.

Elöljáróban nem a keddi meccsről. Információink szerint a vasárnap esti MJJSE – Vasas találkozó közben valaki betörte a Macik pályaedzőjének, Mayer Péter autójának az üvegét – ami már nem először történt meg. Dobi Tamás rendőrségi szóvivő érdeklődésünkre elmondta, vasárnap valóban sor került rendőri intézkedésre a Jégcsarnoknál, miután egy gépjármű üvegét egy eddig ismeretlen személy betörte, ám magából a személygépkocsiból semmilyen érték nem tűnt el. A rendőrség elemezni fogja a biztonsági kamera felvételeit, miközben a miskolci rendőrkapitányság ,,rongálás” vétsége miatt indított eljárást. Portálunk megkereste a Jegesmedvék fiatal szakemberét, Mayer Pétert, aki az esetet nem kívánta kommetálni, csupán annyit jegyzett meg: a munkájára szeretne koncentrálni.

Ifik is a jégen

A keddi meccsen hat hokis (Urbán, Saluga és Egri sérülés, Kállai és Dányi betegség, Gőz pedig eltiltás miatt) nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, így az ifjúságiak közül a 18 esztendős hátvéd, Orosz Szilveszter, valamint 17 éves csatár, Ritó László is helyet kapott a sárga-feketék keretében.
Viszonylag korán vezetést szerzett a házigazda: Dubek szépen játszott a hosszú oldalon érkező Sijkához, akinek nem volt nehéz dolga a kapuba küldeni a pakkot (1-0). Mezőnyfölényben játszott az MJJSE, sokkal többet birtokolták a korongot, mint a lila-fehérek, de a zártan és fegyelmezetten védekező Újpest szórványos támadásai egyikéből egalizálni tudta az állást (1-1). Ekkor lassú tempóban múltak a percek, de a 18. percben a palánkról visszapattanó korongra Bonar mozdult és a vendégek kapujába küldte a játékszert (2-1). Nem sokkal később Láda B. ütője tört el, az ebből induló támadást góllal fejezték be a Macik Waddell révén (3-1). A második harmad elején a kapusok voltak munkában, majd Waddell és Bartzen szép momentumai arattak tapsot, aztán Davis válaszolt, de a szemfüles Majoross állította vissza a négygólos különbséget (6-2). Az utolsó húsz percben előszür az Újpest kicsit ráijesztett a miskolciakra, de aztán felpörögtek a Macik és egymás után szerezték találataikat. Külön öröm, hogy ebből a fiatalok is részt vállaltak.
Egy további jó hír a miskolci hokibarátoknak: a magyar válogatott április 17. és 23. között játssza találkozóit a budapesti divízió I-es világbajnokságon (A csoport), ám ezt megelőzően öt felkészülési találkozót is vív az együttes. Az egyiknek a Népkerti Jégcsarnok lesz a házigazdája, április 9-én, szombaton a szlovénekkel csapnak össze a mieink a borsodi megyeszékhelyen.
 
Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – Újpesti TE 10-5 (3-1, 3-1, 4-3)
Miskolc, 350 néző. V.: Marek, Juhász G., Nyíri.
MJJSE: Budai K. – Waddell 2 (3), Láda P., Bonar 1 (2), Bartzen 3 (2), Majoross 1 (1) – Budai R., Láda B. (1), Dubek (2), Sijka 1, Rafaj – Ritó 1 (1), Orosz, Kis A., Szilágyi (3), Korpos 1, Gyenes (kapus). Vezetőedző: Robert Dever.
Újpest: Hajek – Vígh, Sommer (1), Pichler 1, Németh P. 1 (1), Davis 2 (1) – Tolnai, Garbacz, Virág Cs., Szajbert, Rusznyák – Gergely 1, Dömötör, Rosztocsil (1), Szőke (kapus). Edző: Ancsin János.
Kiállítások: 13 perc + végleges fegyelmi (Kis A.), illetve 20 perc + 10 perc fegyelmi (Tolnai).
Robert Dever: – Szükségünk volt erre a három pontra, ezeket megszereztük és ez a legfontosabb. Felháborító, hogy egy edző olyan tanácsot ad a kispadról, hogy a játékosa szándékosan okozzon sérülést. Örülük, Ritó és Korpos mai teljesítményének.
Ancsin János: – Sokat tettünk azért, hogy szoros legyen a mérkőzés, de az utolsó harmadra már csak három bekkem maradt és ezért lett ilyen nagyarányú a Miskolc győzelme.