Igazolás kérése a CSOK-hoz

Tiszaújvárosi járás – Az utóbbi időben megnövekedett azon ügyfelek száma, akik a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) támogatás igénybevételéhez szükséges, a lakóépület fekvése szerinti építésfelügyeleti hatóság által kiállítandó hatósági bizonyítványt igényelnek a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalban működő építésügyi hatóságtól.

A hatályban lévő kormányrendelet szerint a családok otthonteremtési kedvezményének igényléséhez, a hitelintézet részére az igénylőnek csatolni kell a lakóépület fekvése szerinti építésfelügyeleti hatóság által kiállított, 30 napnál nem régebbi hatósági bizonyítványt arról, hogy 2013. január 1-jét követően a lakóépület életveszélyes állapota miatt kötelezés volt-e és a kötelezettség teljesítése megtörtént-e.

A Tiszaújvárosi Járás területén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatala Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály építésfelügyelete rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel a hatósági bizonyítvány kiállítására. A hivatal címe: 3530 Miskolc, Rákóczi utca 11. Telefonszáma: 46/508-927.

ÉM