Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 12:03

Csak akkor autózzunk, ha nagyon kell!

Nyíregyháza - A rendkívüli téli időjárás miatt megyénkben több településen szünetel az áramellátás. Az áramszolgáltatás visszakapcsolása folyamatosan történik, de a nagyszámú meghibásodás miatt előre nem tervezhető. Az áramellátás hiánya miatt a vízfogyasztás korlátozása is bekövetkezhet.

Nyíregyháza - A rendkívüli téli időjárás miatt megyénkben több településen szünetel az áramellátás. Az áramszolgáltatás visszakapcsolása folyamatosan történik, de a nagyszámú meghibásodás miatt előre nem tervezhető. Az áramellátás hiánya miatt a vízfogyasztás korlátozása is bekövetkezhet.A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kéri, hogy  Senki ne induljon el! Akinek feltétlenül szükséges elindulnia, az az ÚTINFORM-nál tájékozódjon! Tele tankkal induljon el, lapátot, érdesítő anyagot vigyen magával, élelmet és meleg innivalót, valamint takarót feltétlenül vigyen magával!

A vonatok közlekedése szintén akadozik, ezért utazás előtt tájékozódjon a járatok elindításával kapcsolatban!

Vízfogyasztásukat lehetőleg csak ivásra és főzésre, valamint kézmosásra korlátozzák!

Hallgassák a hálózattól független rádiókészülékeken közzétett információkat, és a helyi hangosbemondón keresztül leadott közleményeket!

Segítsék a helyi károk felszámolását lakó ingatlanjaik körül!

Figyeljenek idős, beteg, egyedülálló szomszédaikra, legyenek segítségükre!

Mobil telefonjaikat csak segítségkérésre használják!

Ha a hideg miatt lakásuk annyira kihűlt, hogy lakhatatlanná válik, kérjék az önkormányzat segítségét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!