Igazi pech: elsüllyedt a szlovén üzletember vadonatúj jachtja

Egy hete kapta meg jachtját egy szlovén üzletember, és mindössze három napja volt vízen, amikor elsüllyedt a több mint 120 millió forintot érő luxusjármű a hétvégén az Adrián- adta hírül hétfőn a 24Sata című horvát lap. Rado Hrastnik a barátjával indult hajókázni a szlovén partoktól szombaton, ám a viharos tengeren bajba kerültek a horvát partoknál. Dalmácia középső részén villám csapott a hajó radarjába. Ekkor a hajó teljes elektronikája megbénult, leálltak a motorok is, és a hajó teljesen irányíthatatlanná vált. A rádió sem működött, mert nem volt áram, így segítséget sem tudtak kérni.

A bajba került hajósok jelzőrakétákat lőttek ki, de hiába. A közelben elúszó hajóknak is hiába integettek, senki sem sietett a segítségükre. A hullámok lassan partra sodorták a szlovénokat. Az erős hullámverés és a sziklák több helyen is fölsértették a hajótestet, amely emiatt elsüllyedt. A vállalkozó és barátja végül kijutottak a partra.

A közelben lakó halászok segítettek nekik az elsüllyedt hajót egy öbölbe vontatni. Erre azért volt szükség, hogy a vihar és a sziklák ne tegyenek még nagyobb kárt a jachtban. Végül kiemelték a 15 méter hosszú hajót, és elvitték megjavítani.Sporthírek