Igazi kánikulával lepett meg minket a nyár a pünkösdi hétvégén

Akt.:
Igazi kánikulával lepett meg minket a nyár a pünkösdi hétvégén
Igazi kánikulával lepett meg minket a nyár a pünkösdi hétvégén - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Sokan keresték fel a Mályi-tó partját hétfőn, ahol már a délelőtti órákban is kellemes volt a víz hőmérséklete.


Hőség – Házi kedvenceinket is hőguta fenyegeti

Az állatvédők gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű – friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet. tovább »

Hőség – További megyékre terjesztették ki a figyelmeztetést

Budapest, 2014. június 10., kedd (MTI) – Kiterjesztette a hőség miatti figyelmeztetést három dunántúli megyére is a meteorológiai szolgálat kedd reggel. tovább »

Hőség – Hét megyére és a fővárosra figyelmeztetést adtak ki keddre

Budapest, 2014. június 9., hétfő (MTI) – A várható hőség miatt keddre hét megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, és az erős UV-sugárzásra is felhívták a figyelmet. tovább »

A jövő héten már 35 fok is lehet

Budapest, 2014. június 8., vasárnap (MTI) – A jövő héten folytatódik a nyárias meleg idő, kedden és szerdán már 35 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet. Csapadék a hét második felében várható, a hétvégén mérséklődik a meleg, vasárnap néhol csak 20 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. tovább »