Helyi közélet

2011.12.12. 09:24

Ezüst, de csendes vasárnap

Miskolc - Legalábbis, ami a boltok forgalmát jellemezte. A kereskedők szerint egy átlagos vasárnapnak felelt meg a tegnapi ezüstvasárnap.

Miskolc - Legalábbis, ami a boltok forgalmát jellemezte. A kereskedők szerint egy átlagos vasárnapnak felelt meg a tegnapi ezüstvasárnap.

A belvárosban, a bevásárlóközpontokban egyáltalán nem volt jellemző a tolongás vasárnap. Hiába volt ezüstvasárnap, a boltokban csak kevesen voltak, és ők sem siettek megvenni a fa alá valót. A kereskedők abban bíznak, hogy talán a következő hétvége, vagy az ünnep előtti napok jobbak lesznek. Szerintük ugyanis sokan az utolsó pillanatra hagyják az ajándékvásárlást. Bár azt a legtöbb kereskedő megerősítette, kisebb forgalomra számítanak, mint a tavalyi.

Talán igazuk lehet, hiszen, akikkel beszéltünk, leginkább a spórolás jegyében tervezik a karácsonyt. Sokan inkább csak jelképes ajándékkal lepik meg szeretteiket. Akik nem, azok viszont az elektronikai cikkeket részesítik előnybe. Mint megtudtuk: a LED- és full HD tévék, fényképezőgépek, telefonok, valamint a háztartási gépek továbbra is sláger ajándéknak számítanak. Még akkor is, ha nincs rá pénz, és ezért hitelből kell megvásárolni - derült ki az egyik áruházban.

ÉM


Miskolc - Van, aki "nagy tűzoltóságra" vágyik, van, aki - idén először - saját készítésű aprósággal lepi meg szeretteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában