Igazán nemzetközire sikerült az idei angoltábor Bódvaszilason

Az evangelizáció és a külföldi vendégek is a táborhoz tartoznak
Az evangelizáció és a külföldi vendégek is a táborhoz tartoznak - © Fotó: Tamás István
Bódvaszilas – Skót vendégek nem először jártak Bódvaszilason, de ezúttal kínai vendégeket is fogadhattak.

2008-ban rendeztek először nyári angol tábort Bódvaszilason, melynek az indulás óta a keresztény értékek iránti érdeklődés felébresztése a célja.

Minden évben érkeznek vendégeink a skót testvérgyülekezetből.” Meleg Attila

– A feleségem angoltanár, így jött az ötlet, hogy ez lehetne angol tábor, ami jó döntésnek bizonyult, ugyanis az angol nyelv olyan hívószónak bizonyult, amelyre sokan felkapták a fejüket és hozták el gyermekeiket, unokáikat – magyarázza Meleg Attila, református lelkipásztor, a tábor főszervezője.

Két országból

A táborban szervezett foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, kézműveskednek, sportolnak, játszanak, előadásokat hallgatnak meg, evangelizáción vesznek részt, na és megismerkednek más kultúrákkal is. Ugyanis jövőre lesz tíz éve – amelyet meg is ünnepelnek majd –, hogy egy skót testvérgyülekezetből érkeznek vendégek a táborba. Sőt, emellett idén kínai vendégeket is köszönthettek, ők egy fővárosi együttműködésnek köszönhetően érkeztek Bódvaszilasra.

– Tartottunk magyar, skót és kínai estet is, ahol lehetőség volt megismerkedni az adott ország kultúrájával, érdekességeivel, jellemzőivel, így hoztuk közelebb egymáshoz a fiatalokat – mondja a lelkipásztor.

Emellett persze fontos része a tábornak az evangelizáció: esténként Meleg Attila mellett Dancs Edina, Dancs Róbert, Nagyné Nádasi Erika, illetve a skót Martin Dave lelkipásztor hirdetett igét, vagy éppen Pintér Béla énekelt és a Debreceni Lyra Szimfónikus Zenekar is szórakoztatott. Idén először pályázati forrás is segítette a tábor szervezését, amelyen több mint 120-an vettek részt és húsz szervező dolgozott rajta. A lépésről lépésre, lélektől lélekig a megmaradásért program keretében megvalósuló tábor mottója az Úton az ígéret földje felé volt.

– HI –