Friss hírek

2009.11.10. 15:24

Miskolci paneltûz: a lakók megfellebbezték a tûzvizsgálati jelentést

<p>A lakók egy része megfellebbezte az augusztusi miskolci, három halálos áldozatot követelõ paneltûz tûzvizsgálati jelentését. A jelentést a Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóság készítette, az ügyfelek - a lakók egy része - nem értenek egyet bizonyos megállapításokkal. A Független Hírügynökség szerint az egyik ilyen kifogásolt pont, hogy a vizsgálat nem tudta megállapítani, hogy mitõl keletkezett a tûz.</p>

A másodfokú tûzvizsgálati eljárást az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság kijelölése alapján most a Nógrád megyei katasztrófavédelemnek kell lefolytatnia. A feladat, hogy megállapítsák, hogy az eredeti vizsgálatot megfelelõen hajtották-e végre - mondta a Független Hírügynökségnek Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje. Erre 30 napja van a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, de ebbe nem számít bele az az idõ, ha újabb szakértõi vizsgálatokat kell csináltatni.

A rendõrség közben a saját hatáskörében büntetõeljárást indított a paneltûz ügyében. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, több ember halálát okozó gondatlan közveszélyokozás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság a még augusztusban történt és három ember életét követelõ miskolci lakástûz ügyében. A szakértõi vizsgálatok alapján felmerült a közveszélyokozás gyanúja, továbbá az, hogy a panelház hatodik emeletén keletkezett tüzet emberi mulasztás okozhatta. Az ügyben egyelõre nem hallgattak meg senkit a rendõrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!