Igazából senki sem értette, hogy mi és miért történik

Akt.:
Az egyik lövöldözés helyszínén
Az egyik lövöldözés helyszínén - © Fotó: Bertalan Ádám
Miskolc, Párizs – Képsorozatot küldött kiadónk, a Russmedia hírportáljának Párizsból az éppen ott tartózkodó Bertalan Ádám fotográfus (www.adambertalan.com).

Fegyveresekkel teli teherautók

– Nagyjából este kilencig a belvárosban voltam pénteken. Néhány órával a hotelbe való visszaérkezésem után hallottam az első híreket. Egyből bekapcsoltuk a tv-t és néztük a legfrissebb híradásokat, közben folyamatos szirénázás szűrődött be az utcáról. Nagyjából egy órával az első hírek megérkezése után lementünk a hotel melletti egyik bárba. Az addig forgalmas utca teljesen kihalt lett, és a rendesen tömött bárok teljesen kiürültek. A bárban a maradék pár ember és a személyzet is a tv-t bámulta, laptopokon, telefonokon várták a legfrissebb információkat, és igazából senki nem értette, hogy mi és miért történik. Az utcán közben sorra húztak el a rendőr-, és mentőautók, majd nem sokkal később már gépfegyveres katonákkal teli teherautók – mondta Bertalan Ádám, vasárnap, már a párizsi a reptérről.

ÉM-SZK

parizs2


Megdöbbentő, szomorú

– Szombaton nagyjából hajnali háromig követtük az eseményeket, majd aludtunk. Aznap az egész városban fagyos hangulat uralkodott, érezhető volt, hogy mindenki mennyire megdöbbent és félt. Este bementünk a belvárosba, az Eiffel-torony környékére, majd végigjártuk a támadás helyszíneit, hogy elkészítsek egy fotósorozatot a támadás nyomairól. Szombat este volt, rendesen Párizs legpezsgőbb időszaka, most az utcákon alig volt autó, sőt emberek is csak elvétve.– Megdöbbentő és szomorú volt látni a golyónyomokat a kirakatokon, az elhagyott cipőket, ruhákat és orvosi eszközöket.
hirdetés


hirdet�s