Igaz történetek nőkről, akik dúsgazdag férfiakhoz mentek hozzá

Salma Hayek és párja
Salma Hayek és párja - © Fotó: BrightSide
Vajon hogy néznek ki, és mivel foglalkoznak a nagyvilág leggazdagabb férfijainak párjai? Ha arra gondol, hogy minden szabadidejüket pezsgőfürdőkben, új ruhák próbálgatásával vagy bulizással töltik, óriásit téved. A BrightSide összeállítása igyekszik megcáfolni a milliárdosok feleségeiről szóló sztereotípiákat.

1. MacKenzie Bezos

MacKenzie Bezos a világ jelenlegi leggazdagabb embere, Jeff Bezos Amazon-alapító párja. Huszonöt éve házasok, és akár hiszik, akár nem, a munka hozta őket össze: MacKenzie-nek épp állásinterjúja volt jövendőbelije cégénél, amikor találkoztak. Miután összeházasodtak, egy kis bérelt lakásban éltek. Ma övék az Amazon, a The Washington Post, és a Blue Origin. De MacKenzie Bezos nem erről ismert.

bezos

Mindig is író szeretett volna lenni, az írógép kedvéért sokszor még a barátait is elhanyagolta. Azért, hogy ki tudja fizetni a tandíjat a Princeton-on, pincérnőként, mosogatóként és bébiszitterként is dolgozott.

Első könyvei azonnal bestsellerek lettek, és számos rangos díjat is besöpörtek. Manapság egy jótékonysági alapítványt működtet, besegít a férjének, és természetesen az írásról sem tett le. Minden nap hajnali fél ötkor kel, hogy mindent időben el tudjon végezni.

2. Melania Trump

Melania Trump – ha valaki nem tudná – Donald Trump amerikai elnök és vállalatvezető házastársa.

trump

Az alapfelállás első ránézésre teljesen tipikusnak tűnik: egy vagyonos férfi elvesz egy gyönyörű modellt. De a helyzet nem ilyen egyszerű. Nem mindenki tudja, de Melania, mielőtt belevágott modellkarrierjébe, építészetből és tervezésből is lediplomázott, sőt, dolgozott is ezen a szakterületen. Sikeres óra- és ékszertervező lett belőle, amellett, hogy ő a first lady.

3. Lucinda Southworth

Larry Page Google-társalapító felesége, Lucinda Southworth nem a megjelenésével csavarta el jövendőbeli férje fejét, hanem a tudomány iránti szeretetével.

southworth

Három különböző egyetemen is szerzett diplomát (Oxford, Pennsylvania és Stanford), a disszertációját pedig a progresszív gyógyszerkutatási technológiákról írta. Emellett sikeres tanár és a tudományos munkában is jeleskedik.

A nagyvilág elsőre nem hitte el, hogy működhet a házasságuk, mivel a menyasszony „túl okosnak” tűnt. De épp ez volt az, amit Larry imádott benne. Lucy egyébként ma a Stanfordon tanít, ahol nagyon jól érzi magát.

4. Salma Hayek

Ennél a kapcsolatnál nem tudni, melyikük a szerencsésebb: a milliárdos François-Henri Pinault felesége, vagy a tehetséges színésznő, Salma Hayek férje. Hayek sikerig vezető útja igencsak rögösnek bizonyult: egy ideig szobalányokat és prostituáltakat is el kellett játszania, de ő soha nem adta fel. Ma már világszerte ismerik a nevét.

Francois-Henri Pinault, Salma Hayek

Hayek pályafutása során nagyjából 30 filmben szerepelt, és ő volt az első mexikói színésznő, akit Oscar-díjra jelöltek „legjobb színésznő” kategóriában.

5. Mariah Carey

Mariah Carey és James Packer volt a világ egyik leghíresebb milliomos-/milliárdospárja, de már nincsenek együtt.

at the Mariah Carey Star on the Hollywood Walk of Fame, Hollywood, CA 08-05-15

Packer imádta elhalmozni Carey-t mindenféle földi jóval, többek között saját magángépet és óriásgyémántot is vett neki. De Mariah-nak is van mit a tejbe aprítania: ő amellett, hogy világhírű énekes, dalszövegíróként, producerként és színésznőként is tevékenykedik.

A Forbes szerint 2007-ben Mariah Carey a hatodik leggazdagabb leggazdagabb nő volt a szórakoztatóiparban, vagyonát 225 millió dollárra becsülték.

6. Helene Mercier

Helene Mercier Európa leggazdagabb embere, Bernard Arnault felesége. Első ránézésre nehéz lehet lenyűgözni a Louis Vuitton Moët Hennessy tulajdonosát; egy olyan embert, akit luxus és csillogás vett körbe egész életében. Mercier-nek mégis sikerült: a kanadai zongorista elrabolta Arnault szívét, és most három gyermeket nevelnek együtt.

mercier

És hogy mi volt az, ami Helent megfogta Bernard-ban? Imádta, ahogy Chopint játszotta zongorán.

Fotók és forrás: BrightSide


collage-ohne-titel-91
Nagyon úgy fest, hogy a hihetetlen emberekből sosem fogyunk ki: földünkön megannyi csodabogár él, közülük mutatunk be most 5 extrém esetet, akik akár szuperhősök is lehetnének. Akad itt olyan, akinek szuper memóriája van, vagy akinek hihetetlenül erősek a csontjai, de olyan is, aki valami elképesztő...

collage-ohne-titel-95
Nahát, ugyan, dehogyis, ők aztán nem voltak, sőt, eszükbe sem jutott... Egyébként csodálkozunk a szülőkön, hogy nem szakadtak a röhögéstől, miközben lefilmezték láthatóan nyakig sáros, azaz sminkes csemetéiket. Forrás: Watch Life Unfiltered [related-post post_id="3834066"] [related-post p...