Nagyvilág

2011.04.16. 06:30

JAPÁN FÖLDRENGÉS - Újabb erős földmozgás az ország középső részén

<p>Ismét erős földrengés rázta meg Japán középső részét helyi idő szerint szombat délelőtt. Az amerikai földtani intézet szerint az 5,8-es erejű földmozgás délelőtt negyed tizenkettő körül pattant ki. Epicentruma 83 kilométerre északra volt Tokiótól, hipocentruma pedig 20 kilométeres mélységben.</p>

A fukusimai atomerőművet üzemeltető TEPCO vállalat szerint a földrengés nem okozott zavart a nukleáris létesítményben. Az erőműben dolgozó szakembereknek nem kellett felfüggeszteniük a március 11-i földrengést követő üzemzavar utáni helyreállítási munkát.

A több mint egy hónappal ezelőtti földmozgás és az azt követő szökőár a friss adatok szerint legkevesebb 13.591 ember életét követelte, míg további több mint 14 ezer embert eltűntként tartanak számon a hatóságok. A kettős csapásban több tízezer ember vesztette el otthonát, több ezer embernek pedig a megsérült erőmű miatt kellett elhagynia házát.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!