Ifjúsági téli olimpia – A MOB székházában köszöntötték a magyar sportolókat

Budapest, 2016. február 22. A lillehammeri téli ifjúsági olimpiai játékokon a műkorcsolyázók nemzetközi csapatversenyében bronzérmes Medgyesi Fruzsina (b), a rövidpályás gyorskorcsolyázásban 500 méteren, valamint nemzetközi vegyescsapattal is ezüstérmes Jászapáti Petra (k) és rövidpályás gyorskorcsolyázásban 1000 méteren bronzérmes Liu Shaoang (j) a csapat köszöntésén a Magyar Olimpiai Bizottság budapesti székházában 2016. február 22-én. A magyar versenyzők a vegyes csapatokat is beszámítva összesen négy érmet nyertek a február 12. és 21. között lezajlott ifjúsági ötkarikás eseményen.
Budapest, 2016. február 22. A lillehammeri téli ifjúsági olimpiai játékokon a műkorcsolyázók nemzetközi csapatversenyében bronzérmes Medgyesi Fruzsina (b), a rövidpályás gyorskorcsolyázásban 500 méteren, valamint nemzetközi vegyescsapattal is ezüstérmes Jászapáti Petra (k) és rövidpályás gyorskorcsolyázásban 1000 méteren bronzérmes Liu Shaoang (j) a csapat köszöntésén a Magyar Olimpiai Bizottság budapesti székházában 2016. február 22-én. A magyar versenyzők a vegyes csapatokat is beszámítva összesen négy érmet nyertek a február 12. és 21. között lezajlott ifjúsági ötkarikás eseményen. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2016. február 22., hétfő (MTI) – A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) székházában köszöntötték hétfő délután a lillehammeri II. ifjúsági téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat.

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen Fábián László, a MOB sportigazgatója gratulált a magyar versenyzőknek, akik a vegyes csapatokat is beszámítva összesen négy érmet nyertek a február 12. és 21. között lezajlott ifjúsági ötkarikás eseményen.

“Nagyszerűen szerepelt a csapat. Bár nem vagyunk egy igazi télisport nemzet, az elmúlt hat-nyolc évben egyre szebb sikereket értünk el a téli sportágakban. Az idei felnőtt világversenyek, valamint a mostani lillehammeri játékok eredményei azt ígérik, hogy bizakodva tekinthetünk a 2018-as pjongcsangi, valamint a 2022-es pekingi téli olimpia elé” – fogalmazott Fábián László.

Nagy Zsigmond csapatvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar delegáció nagyot lépett előre, mert a versenyzők Norvégiában összességében kétszer annyi érmet gyűjtöttek be, mint négy évvel ezelőtt, Innsbruckban.

“Megható érzés volt, ahogy a szemünk előtt nyíltak ki ezek a tehetségek, akik emellett végig példamutatóan képviselték a magyar nemzetet” – mondta a sportvezető, aki kiemelte, azért is értékesebbek a mostani eredmények, mert a jégkorongban például sokkal erősebb volt a mezőny, mint legutóbb Innsbruckban.

A magyar fiatalok rövidpályás gyorskorcsolyázásban Jászapáti Petra (500 méter) révén egy ezüst-, míg Liu Shaoang (1000 méter) által egy bronzérmet nyertek egyéniben.

“Minimum két egyéni éremért mentem ki, csalódott vagyok, hogy az egyik nem sikerült, bár nem rajtam múlt” – jelentette ki Liu Shaoang, akit elmondása szerint pengeproblémák akadályoztak meg a még jobb eredmény elérésében.

Emellett ötödik lett Vértes Nátán ügyességi jégkorongozásban – ő a finnek óvása miatt a negyedik helyről csúszott vissza egy pozíciót – valamint a short-trackes Sziklási András, míg az alpesi sízőknél Szőllős Barnabás műlesiklásban ért el hetedik helyezést.

Az ifjúsági olimpiák sajátossága, hogy egyes számokban több nemzet sportolóiból összeálló vegyes csapatok is versengenek. Így ért el még egy második helyet Jászapáti Petra, egy harmadikat a műkorcsolyázó Medgyesi Fruzsina, valamint egy hatodikat Sziklási András.

lille

A lillehammeri téli ifjúsági olimpiai játékokon a rövidpályás gyorskorcsolyázásban 500 méteren, valamint nemzetközi vegyescsapattal is ezüstérmes Jászapáti Petra (elöl), mögötte a műkorcsolyázók nemzetközi csapatversenyében bronzérmes Medgyesi Fruzsina, valamint a rövidpályás gyorskorcsolyázásban 1000 méteren bronzérmes Liu Shaoang a csapa köszöntésén a Magyar Olimpiai Bizottság budapesti székházában 2016. február 22-én. A magyar versenyzők a vegyes csapatokat is beszámítva összesen négy érmet nyertek a február 12. és 21. között lezajlott ifjúsági ötkarikás eseményen. | MTI Fotó: Illyés Tibor

A lillehammeri II. ifjúsági téli olimpián nyolc sportágban összesen 15 versenyző képviselte a magyar színeket.

– MTI –