Ifjú Zeneművészek Nyári Akadémiája nyolcadszor Debrecenben

Kilenc országból 110 fiatal tehetség érkezik Debrecenbe a július 21-és 30-a között nyolcadik alkalommal megrendezett Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára. A tíznapos zenei programsorozatot részeként a művésztanárok koncertjeit hallgatják meg esténként az érdeklődők a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében. A diákok július 27-én mutatkoznak be a közönségnek – tájékoztatta korábban a Független Hírügynökséget Szabó László, a Debreceni Egyetem sajtóreferense.

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján a magyar növendékek mellett, japán, spanyol, francia, román, német, szlovák, lengyel és görög zeneművészek vesznek részt. A mesterkurzusokat a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának oktatói, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai tartják, de érkeznek vendégoktatók Angliából, Japánból, Németországból, Romániából, Görögországból, Luxemburgból és Svédországból is.

Esténként a Zeneművészeti Kar Liszt Termében a művésztanárok hangversenyeit hallgathatja meg a közönség, ahol többek között Haydn, Händel, Mozart, Beethoven, Sztravinszkij, Dvorák és Schubert művek csendülnek fel. A legtehetségesebb növendékek július 27-én mutatkoznak be a közönségnek. A zárókoncerten, július 30-án Mozart, Beethoven és Schubert műveket hallgathatnak meg az érdeklődők.

A hangversenyekre a belépés ingyenes.

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának programjai az a www.ymsa.ini.hu oldalon olvashatók.