Ifjan–éretten–idősen: bemutatták az új kötetet Miskolcon

Prof. Dr. Dudás Illés (balra) és Prof. Dr. Tóth László
Prof. Dr. Dudás Illés (balra) és Prof. Dr. Tóth László - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Tudósok életpályáját mutatja be a különleges könyvsorozat.

Prof. dr. Dudás Illés gépészmérnöknek, egyetemi tanárnak, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Kar korábbi dékánhelyettesének életpályáját mutatja be az Ifjan–éretten–idősen sorozat legújabb kötete, melyet hétfőn mutattak be a Miskolci Akadémiai Bizottság Erzsébet téri székházában.

Válaszok

A könyvben Dudás Illés számos, életével kapcsolatos kérdésre ad választ beszélgetőtársának, prof. dr. Tóth Lászlónak, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. volt igazgatójának, aki egyben a sorozat szerkesztője is.

A szerkesztő érdeklődésünkre elmondta, az Ifjan–éretten–idősen sorozat első része még 2001-ben jelent meg és Terplán Zénó Széchenyi-díjas magyar gépészmérnök életét mutatta be.

– Az elmúlt közel két évtizedben olyan ismert és elismert miskolciakkal is „beszélgettem”, mint Drótos László, Czibere Tibor vagy Farkas Ottó. A könyvek forrásértékűek, hiszen a szereplők teljes élete, szakmai életrajza, kitüntetései és publikációi is megtalálhatók bennük – mondta. A sorozat következő része prof.dr. Lévai Imrének állít majd emléket. Az eddig elkészült kötetek egyébként kereskedelmi forgalomba nem kerültek, és a Magyar Elektronikus Könyvtárból (http://mek.oszk.hu/html/vgi/kereses/keresesujgy.phtml?tip=gyors&cim=ifjan) szabadon letölthetők.

ÉM-TÁ