Ifj. Tóth napja volt

Ifj. Tóth napja volt

Fantasztikus autózással vezet a bajnoki címről döntő 5. iris.hu Zemplén Rallyn az ifj. Tóth János, Bahor Bea kettős.

Az első napon a száz benevezett páros nyolc mért szakaszt teljesített a borvidék útjain, amelyből hetet a Peugeot-val száguldó Janika nyert meg. Abszolútban a vasárnapi záró négy szakasz előtt második helyen áll a Benik, Somogyi egység áll 22 másodperces hátrányban, míg a harmadik a bajnoki címvédő, Turi Tamás, Kerék István duó. Az idei pontversenyben vezető Spitzmüller Csaba az első nap után az abszolút negyedik helyezést foglalja el, 42 másodperccel a vezető kettős mögött.

Érdekesség, hogy az A8-as géposztályban hullottak a versenyzők: szombaton kiesett Hankó László, ifj. Angyalfi Károly, Turán Frigyes és Trencsényi József is.

Ebben a kategóriában “hírmondónak” Botka Dávid maradt meg vasárnapra.

 Az N csoportban az idény utolsó versenyén Matics Mihály vezet az év végi elsőségre hajtó Szabó Gergő és Botka Krisztián előtt. A Super 1600-os géposztályt Bútor Róbert uralja Zemplénben, akit Kakuszi Zsolt és Keller Péter követ.

Az 5. iris.hu Zemplén Rally vasárnap négy mért szakasszal zárul. A mezőny reggel fél kilenckor az Aranyospuszta-Erdőbénye útvonalon nyit, majd az Óhuta-Regéc-Fony, a Kányi Elágazás-Szemere és ismételten az óhutai pálya következik. Az idei esztendő bajnokát Tokaj főterén vasárnap háromnegyed háromkor avatják.

sasTovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából