Idősekről és családokról is gondoskodnak Igriciben

Az ünnepi műsor
Az ünnepi műsor - © Fotó: ÉM
Igrici – Kiemelte a kormány elkötelezettségét az idősek segítésére.

Október végén került sor az Igrici Önkormányzat és a településen működő Arany Ősz Idősek Nappali Ellátójának a szervezésében az Igrici Idősek Napja rendezvényére. Ezen a napon ismételten a település vendége volt Tállai András országgyűlési képviselő úr, aki meghitt gondolatokkal köszöntötte a 70. élet­évüket betöltött meghívott időseket. Köszöntőjében személyes élményeket osztott meg a jelenlévőkkel, és kiemelte a kormány elkötelezettségét az idősek segítésére, erkölcsi és anyagi támogatására.

Mindezt alátámasztotta azzal, hogy a napokban érkezett meg több száz önkormányzat számlájára annak a tüzelőtámogatásnak a kormányzati kerete, amelyből az önkormányzatok szenet vagy fát vásárolhatnak és a rászorultság elvét szem előtt tartva osztanak majd szét a lakosaik között.

Igrici község ebből a keretből közel 2 millió forintos támogatásban részesült, amelyet csaknem 500 ezer forintos önerővel kipótolva 180–200 családnak tud a téli tüzelőjéhez kiegészítést adni.

Mindezek mellett csaknem 250 fő, 60 év feletti lakos vehetett át az elmúlt napokban élelmiszercsomagot, melyet Igrici község önkormányzata saját forrásból finanszírozott és juttatott el minden érintett számára.

– ÉM –