Időseknek szólt a nóta Hejőpapin

Hejőpapiban immár tizedik alkalommal rendezték meg az idősek napját. Nemcsak azért, hogy kötelességszerűen csatlakozzanak az ENSZ felhívásához, hanem elsősorban szívükből fakadóan.

Az idősek iránti tiszteletből, a községért, a családjukért végzett lelkiismeretes munkájuk megköszönéseként is.

Az idősek napjára 220 meghívót küldött ki az önkormányzat minden 60 év fölötti lakosnak. Közülük több mint 100-an ültek le az iskolában megterített asztalok körül. A betegeknek, a mozgásukban korlátozottaknak a lakásukra szállították az ünnepi vacsorát.

Délutántól estéig

A vendégeket Kopcsó László polgármester köszöntötte. Felemlítve az ENSZ idősek megbecsülésére vonatkozó felhívását, megköszönve az egész életükön keresztül végzett áldozatos munkájukat, melynek eredményei nemcsak a családok boldogulásban, hanem a község életének alakulásában is lemérhetők. Kovács Tibor országgyűlési képviselő a térség, a település fejlődéséről szólt, s az idősek további munkálkodáshoz jó egészséget és sok sikert kívánt.

A menü babgulyás volt, melynek kiváló minőségéről a vendégek képviselői is elismeréssel szóltak. A vacsora közben Bökfi Gusztáv előadóművész dalokat énekelt, az asztalra hűtött italok kerültek és a hangulat egyre emelkedett. A régi emlékek felidézése után szóba kerültek a mai események, a családi örömök, gondok, a betegségek is…

A dalra fakasztót és a talpalávalót végül Miskolci Tibor helyi zenész szolgáltatta a kilenc órakor bekövetkezett záróráig.

FL