Idősek Napja: rendezvény Földesen

Idősek Napja: rendezvény Földesen
Komádi és Tetétlen nyugdíjasai is részt vettek azon a vidám rendezvényen, amelyet az Idősek Napja alkalmából szerveztek: csaknem 150 fő mulatott a Karácsony Sándor Általános Művelődési Központban, Földesen.

A program a fennállásának 25. éves jubileumát ünneplő intézmény rendezvénysorozatának része volt.

Már két éves barátság fűz össze minket, így igazán örömmel fogadtuk földesi társaink meghívását – mondta Mike Ferencné, a Komádi Nyugdíjasok Klubjának vezetője. – Mivel elég magas nálunk az átlagéletkor, nem szívesen teszünk már meg hosszú utat. De barátainkhoz mindig örömmel jövünk. Műsorral is készültünk, így az énekkarunkat és szólistáinkat is meghallgathatták a megjelentek.

Már a komádi nyugdíjasok műsora alatt vidám hangulat kerekedett: a közönség soraiban ülők is el–el kezdték énekelni az előadott dalokat, s szinte mindenkinek járt a lába a zene ütemére.

Barátra lelhetnek

Most érezzük igazán, hogy nem csak a 20 éveseké a világ – hangoztatta Lengyel Mihály, a földesi Őszirózsa Nyugdíjas Klub vezetője. – Nagy szükség van az ilyen s az ehhez hasonló rendezvényekre, hiszen megismerjük egymás munkáját, életét. Jó érzés az időskorúaknak, hogy tartoznak valahová. Nem beszélve arról, hogy az idősek több mint fele egyedülálló, s ezeken a rendezvényeken feloldódhatnak, barátra vagy akár társra is lelhetnek.

Amikor nyugdíjasok lettünk, kimaradtunk a munkából s magunkra maradtunk a zajos világban – tette hozzá Böőr Ferencné, a Tetétleni Nyugdíjasok Baráti Körének vezetője. – Hiányzik a társaság, így mindig örömmel fogadjuk a meghívást más klubok összejöveteleire is. Nekünk is kell a szórakozás, hiszen mi is szeretünk még élni.

Só. A.