BOON - PR cikk

2015.07.03. 15:01

Ismert emberek környezettudatos mozdulatai a mindennapokban

Avagy hogyan tűnik el a szemét?

Avagy hogyan tűnik el a szemét?

Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás uniós források segítségével fejleszti térsége hulladékgazdálkodási rendszerét, ezzel biztosítva a modern kor elvárásainak is minden tekintetben megfelelő szolgáltatás megújítását. A Projekt keretében fejlesztésre kerül a szelektív hulladékgyűjtés rendszere, házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszer kerül kialakításra, a meglévők közül 45 hulladékgyűjtő sziget megújul, és 65 új sziget is létesül.

Interjúsorozatunk következő részében Kováts Verát, (énekesnő, az X-faktor második évadjának közönségkedvence), kérdeztük.

 

Ha vásárolsz, szem előtt tartod, hogy olyan dolgokkal vedd körül magad, amelyek környezetbarát anyagokból készülnek?

Igen, természetesen. Alapvetően azt vallom „az vagy amit megeszel”, így próbálok változatosan és egészségen étkezni. Kerülöm az adalékanyagokkal dúsított élelmiszereket, és kozmetikai termékeket. Egyre nagyobb számban jelennek meg olyan termékek, amelyek újrahasznosítható agyagból készülnek. Nálam ezek a termékek prioritást élveznek. Úgy gondolom, ha ezzel is hozzájárulok a környezetem megóvásához, akkor kötelességem azt megtenni.

 

Ismered a komposztálás fogalmát?

Igen, magát a folyamatot, persze csak elméletben. Személyesen nem volt még lehetőségem kipróbálni hogyan történik, de mindenképpen szeretnék többet

megtudni róla, hiszen ez a leghatékonyabb módja, hogy már otthon elkezdjük szelektálni a háztartásban felhalmozódott hulladékot, valamint hogy egészségesebb, tápanyagban gazdag növényeket termeszthessünk a saját udvarunkon. Emellett sok energiát és pénzt is megspórolhatunk, ha magunk állítjuk elő ételeinket természetes anyagokból adalék anyag mentesen ezzel a technikával.

 

Mit gondolsz, hogyan alakul a jövőben a környezet tudatosságra való nevelés nálunk?

Én azt látom, hogy napról napra több ember érintett a témában. Egyre több projekt kapcsolódik, a környezetvédelmez, illetve egyre több csatornán keresztül szólítják meg az embereket. Remélem, hogy a jövőben még több helyen találkozhatunk majd olyan rendezvényekkel, ahol korosztálytól függetlenül többet tudhatunk meg a tudatos vásárlás fontosságáról, a környezetbarát termékéről, valamint arról, hogy mi magunk mit tehetünk nap, mint nap a környezetünk megóvásért. A legfontosabb, hogy otthon szelektáljunk. Oda kell figyelnünk arra, hogy az elektronikus tárgyakból származó hulladékot, a papírt és a sütéshez használt olajat a megfelelő helyre jutassuk el. Sajnos még ma is kevesen vagyunk, akik nem a lefolyóba vagy a hulladéktárolóba öntik a használt ételek után felhalmozott olajat.

 

Az Abaúj- Zempléni térségben aktív kampány zajlik a környezetvédelem és ezen belül a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról! Verával személyesen is találkozhat rendezvényeinken. Az aktuális programokról további információt a honlapunkon (www.zoldzemplen.hu), és facebook (www.facebook.com/zoldzemplen) oldalunkon talál!

 

 

 

 

 

 

 

Veled zöldebb lesz Zemplén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!