Idős asszony ékszereit rabolta el egy felsőzsolcai sörözőben

Akt.:
Idős asszony ékszereit rabolta el egy felsőzsolcai sörözőben
Idős asszony ékszereit rabolta el egy felsőzsolcai sörözőben - © Fotó: police.hu
Debrecen, Felsőzsolca, Miskolc – Jogerősen 11 év fegyházbüntetést kapott a felsőzsolcai kocsmai rabló.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2014 májusában az egyik felsőzsolcai sörözőben L. G. tudomására jutott, hogy az ott dolgozó idős nő bizsu ékszerek értékesítésével is foglalkozik. A szórakozóhelyen egyedül tartózkodó asszonnyal közölte, hogy fülbevalót akar vásárolni, majd eltávozott…

Rúgta és ököllel verte

Rövid idő elteltével visszatért és a 75 éves nőt a mellékhelyiségbe rángatta, egyik karjával a nyakát szorította, míg másik kezével pedig többször ököllel arcon ütötte, lábával rugdosta. Az asszony szabadulni próbált, azonban a támadó szorítása egyre erősebb lett, végül a nő eszméletét vesztette. A férfi ezután elvette az asszony összesen 600 ezer forintot meghaladó értékű arany ékszer készletét, a sörözőből elvitt 17 darab csokoládét, 5 üveg pezsgőt, néhány ezer forintnyi készpénzt és távozott.

A bántalmazás a kirabolt asszonynál életveszélyes sérülést, koponyaűri vérzést és arccsonttörést okozott, valamint poszt traumás stressz is kialakult nála.

Helybenhagyott ítélet

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék L. G.-t „életveszélyt okozó testi sértés bűntette és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette” miatt 11 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és mintegy félmilló forintnyi vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet ellen akkor a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Ficsór Gabriella vezette tanácsa azonban helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely így jogerőre emelkedett.

ÉM-SZB