Időközi választás 2011 – Bár hatan kiléptek, de nem szűnik meg az LMP

Debrecen – Nagy Tamás: nem a június 5-i választási eredmények miatt hagyták el a pártot.

Nem kell tartani az LMP széteséstől – cáfolta a Népszabadságban megjelenteket („Szétszakadt a Lehet Más a Politika (LMP) Hajdú-Bihar megyei és debreceni szervezete, miután a párt eddig meghatározó befolyással bíró helyi tagjai sorra kiléptek a pártból.” 2011. 06. 11.) Nagy Tamás, a párt megyei koordinátora. Azt elismerte, hogy személyes ellentétek és vélt sérelmek vezetettek odáig, hogy az LMP hajdú-bihari szervezetének tizenhat tagjából hatan úgy döntöttek, elhagyják a pártot.

– Bár a sajtóban megjelentek szerint a június 5-i rossz választási eredmények voltak az „utolsó cseppek” a pohárban, amik a szakadáshoz vezettek, ez nem igaz. Már sokkal korábban, másfél hónappal ezelőtt történt mindez – hangsúlyozta a megyei vezető, aki arról is beszélt, a kilépők egy része akkor négy leendő tag felvételét szerette volna megvétózni, ám ezt az országos választmány nem hagyta, s végül ez (is) vezetett a szakadáshoz. A közte, valamint a vele egy nézetet valló párttársai és a kilépők között húzódó személyes ellentétet sem rejtette véka alá, de mint mondta: „ezeket a vélt vagy valós sérelmeket nem helyezhetjük a párt érdekei elé”.

– Az LMP „megszűnésétől” pedig nem kell tartani, a közeljövőben (a tervek szerint) több mint duplájára emelkedik a megyei tagság létszáma – tette hozzá Nagy Tamás.

HBN