Időkapszula a toronyba, indul a Vigadó felújítása

Időkapszula a toronyba, indul a Vigadó felújítása
© Fotó: Vajda János
Miskolc – Egy szilveszteri mulatsággal nyit majd a Népkerti Vigadó megújuló bálterme.

Dr. Barkóczi István lokálpatrióta miskolci vállalkozó – mint írtuk – idén januárban vásárolta meg a város patinás szórakozóhelyét, a Népkerti Vigadót. Az épületen utoljára húsz évvel ezelőtt hajtottak végre nagyobb szabású felújítást, így azonnal megkezdődött egy, az épület megújulását célzó program.

Az ennek keretében megújult Népkerti Söröző a nyár folyamán a miskolciak egyik kedvelt helyévé vált rendszeres kulturális, szórakoztató rendezvényeivel együtt.

Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János ©

A rekonstrukció folytatásaként most kezdődik el a bálterem és az épület többi helyiségének felújítása, amelynek összértéke eléri a 100 millió forintot. Ebből az alkalomból időkapszulát helyeztek el a Népkerti Vigadó toronyszobája fölötti csúcsdíszben. Az időkapszula – stílusosan – egy termosz, amelyben – többek között – egy friss Észak-Magyarország is helyet kapott a söröző étlapjával együtt.

Visszanyerje patináját…

Dr. Barkóczi István az időkapszula elhelyezése előtt elmondta, hogy a legfontosabb cél továbbra is az, hogy az épület visszanyerje évszázados patináját, de egyben tükrözze is a mai kornak megfelelő megújulást. A törekvés, hogy a bálterem Miskolc kulturális életében betöltött szerepe növekedjen.

Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János ©

Molnár Katalin, a felújítási munkálatokat végző Hadas Építész Kft. képviselője – többek között – elmondta, hogy az épület belső része teljesen új színvilágú festést kap, a világítás, a színpad és a hangtechnika is megújul. Különös figyelemmel lesznek az akusztikára.

– ÉM-SZB –