Időjárás: Változékonyabb lesz az idő

Időjárás: Változékonyabb lesz az idő
Miskolc – Az Ukrajna feletti középponttal örvénylő sekély ciklon északkelet felől eléri a Kárpát-medence térségét, ezért már kisebb csapadék is előfordulhatBujdosó Bence, amatőr meteorológusunk előrejelzése.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütésre számíthatunk. Több helyen várható zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A csapadék mennyisége területi átlagban 2 és 5 mm között valószínű. Általában csak időnként élénkül meg az északnyugati szél, de a délutáni órákban erős széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 fok körül alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett, többször erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan várható zápor, zivatar. A csapadék mennyisége területi átlagban 5 és 10 mm között valószínű. Az északias irányú szél eleinte időnként megerősödik, majd lassan gyengül a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul.A következő napok időjárása (csütörtöktől hétfőig)

Változékony időre lehet számítani, több helyen és több alkalommal fordulhat elő zápor, zivatar. A hőmérséklet a pénteken érkező hidegfront mögött több fokkal visszaesik, hűvös időre van kilátás. A légmozgás többször megélénkül.

– Bujdosó Bence –