Időjárás – ORFK: folyamatosan csökken a járhatatlan utak száma

Budapest – Folyamatosan csökken a rendkívüli időjárás miatt elzárt települések és járhatatlan utak száma – közölte péntek este a rendőrség a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint hat település – Fallóskút, Bagolyirtás, Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló és Galyatető – közúton nem vagy csak részben megközelíthető.

Emellett négy megyében összesen hét út továbbra is járhatatlan. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében négy, Baranya, Heves és Nógrád megyében egy-egy út van még lezárva.

Még mindig nincs áramszolgáltatás Vas megy több településén. Ezeken a településeken folyamatos a rendőri jelenlét a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében – írta a rendőrség.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: folyamatosan dolgoznak az utak takarításán, síkosság-mentesítésén.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy olvadáskor újabb fák dőlhetnek utakra, járhatatlanná téve azokat. A javuló időjárási körülmények ellenére a Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a lezárt útszakaszokra a veszélyes fák miatt továbbra se hajtsanak be, ezzel is segítve az akadály elhárításában résztvevők munkáját.

A korlátozáshoz kapcsolódó forgalmi viszonyokról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform osztályánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon lehet tájékozódni.

– MTI –