Időjárás: komoly havazás jöhet

Akt.:
Egyre keményebb téli napok jöhetnek (illusztráció)
Egyre keményebb téli napok jöhetnek (illusztráció) - © Fotó: Juhász-Léhi István
Miskolc – Kedden változóan felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. A keleti, északkeleti szél megélénkül. A reggeli -15 és -5 után délután -4 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán D, DNy felől megnövekszik a felhőzet, de havazás egyelőre még nem alakul ki. Változatlanul élénk lesz az ÉK-i szél. Nagyon hideg lesz, reggel zord hőmérsékletekkel, nappal is erősen fagyos idővel. Csütörtökön erősen felhős, majd borult lesz az ég, és dél felől hószállingózás kezdődhet. Megerősödik az ÉK-i szél. Tovább keményít a hideg, nappal néhol csak -10 fok lesz!

Jelentősen lelassulhat a közlekedés

Pénteken, szombaton és vasárnap borult időre számíthatunk, többfelé havazással. Főleg D-en, DK-en várható a jelentős mennyiség, itt néhol 30 cm-t meghaladó hó is hullhat. Átmenetileg ónos eső, hódara is hullhat DK-en. Az É-i szél erős lesz, mely komoly hóakadályokat képezhet, jelentősen lelassulhat a közlekedés.


Hideg idő – Ülésezett a megyei védelmi bizottság Borsodban

Miskolc, 2012. január 31., kedd (MTI) – Felkészültek az elkövetkező napok zord időjárására Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol kedden rendkívüli ülést tartott a megyei védelmi bizottság.

Az ovisokon nem fog ki a hideg

Miskolc – Rövidebb ideig, s nagyobb odafigyelés mellett, de a hidegben is kiviszik őket a szabadba.

Hideg a Búza téri piacon: Három-négy pulcsi és forró tea

Miskolc – Hogy lehet kibírni a mínuszokat a piacon, egész nap a vevőkre várva?

Korlátozás a II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon

A rendkívüli hideg téli időjárási előrejelzésekre tekintettel, összhangban a híd fokozott felügyeleti utasításával, 2012. január 31. kedd 22 órától 2012. február 1. szerda reggel 8 óráig a 41 sz. főút 53+474 km szelvényében lévő II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon 7,5 tonna össztömeg korlátozást vezetünk be – tájékoztatta portálunkat Horváth József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatói titkárságvezetője.

Hideg idő – Fokozott készültség a közútkezelőnél

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – Fokozott a készültség a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél a várható lehűlés miatt; a járműveket felkészítették az utak sózására és a hó eltakarítására, a veszélyes útszakaszokra pedig a hófúvások ellen védőeszközöket, hófogórácsokat és hálókat helyeztek ki – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Zimankó jön, légy résen! – Összeült a védelmi bizottság a fagy miatt

Miskolc – A várható időjárási viszonyok miatt összeült a megyei védelmi bizottság.

Ha jön a hideg, együnk sok gyümölcsöt!

Miskolc – Az egészséges táplálkozás alapelveinek kell érvényesülnie a zimankóban is.

Miskolc és a nagy hideg – „Riasztást még nem adtak ki”

Miskolc – Mit tesz a megyeszékhely önkormányzata annak érdekében, hogy a rendkívüli nagy hidegben senki se fagyjon meg? – kérdeztük Dobos Tímeát a Városháza szóvivőjét. Mint mondta, a Meteorológiai Állomás térségünkre még nem rendelt el riasztási fokozatot, ezért a kiemelt figyelem mellett egyelőre kölönösebb intézkedésre nincs szükség.

A Szinván sétálnak a Berekalján

Miskolc – Az elmúlt esztendő aszályos időjárása miatt jelenleg is kisebb a vízhozama a Szinva pataknak. Így aztán nem csoda, hogy a borsodi megyeszékhely egyes részein – a Berekalján, de a belvárosban is – a kis folyam majd teljesen befagyott.

Csellel kapcsolták ki a gázt a Tigáz szakemberei?

Újcsanálos – Fűtés nélkül kénytelen várni a nagy hideget egy újcsanálosi család, miután a Tigáz, hétfőn kikötötte náluk a gázt.

Tengíz: a hó rabságában

Miskolc – Mínusz 20-30 fok, 100 kilométeres szél: ilyen volt egy átlagos tengizi tél.

Támad a tél: készül(t) az MVK is

Miskolc – A héten előrejelzett “szibériai hidegre” (kemény mínuszok, várhatóan nagy havazás) van-e forgatókönyve az MVK-nak? Milyen nehézségekkel jár(hat) a napi munkában a nagy hideg? Mit ellenőriznek leginkább az erre szakosodott munkatársak? Megkérdeztük!

Fagy: Folyékony legyen az itatóvíz

Nyíregyháza – Az évszaknak megfelelően beköszöntött zimankó a szabadban tartott állatokra is komoly veszélyt jelent. Kedvenceink számára feltétlenül biztosítsunk energiában (fehérjében, zsírban) dús eleséget. Napközben többször ellenőrizzük az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet ilyenkor langyosra kell cserélni – hívja fel az állattartók figyelmét Bessenyei Dávid a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány munkatársa.

Fagy: A búza kibír mínusz huszat

Nyíregyháza – A hirtelen beköszöntött, már-már szibériai keménységű hideg felemás hatással járhat a mezőgazdasági termelésre, derül ki a Nyíregyházi Főiskola tanszékvezető főiskolai tanárának kommentjéből.

Fagyos idő: érdemes várni a metszéssel

Újfehértó – Nem kell félni egyelőre a kiskert tulajdonosoknak, mert ez a lehűlés fokozatosan következett be – bármennyire is másképpen érezzük ezt mi, emberek –, s a kemény fagy a növényeket nyugalmi állapotban éri.

“Jégpálya” az Avas alján Miskolcon

Miskolc – Olvasóink jelezték, hogy a Nagyavas alatt található utcák (Toronyalja, Avasalja, Nefelejcs, Tulipán) a havazás és a hideg következtében jegessé, ezáltal balesetveszélyessé váltak.

Nézőpont: Cidri

Mondják, a tél kemény rosta, sokan áthullanak rajta, akiknek életminősége ilyenkor kisebbre töpörödik a szita anyagánál. Olyanok is átsodródhatnak azonban, akikre csak egy kicsit kellene odafigyelnünk. Bánhegyi Gábor jegyzete.

A hideggel a szmog is megérkezik?

Miskolc –  Hideg van, fűtenek, fával is. Ettől nőhet a szmog veszélye?

Rendkívüli hideg – A sportfőorvos tanácsai a sportolóknak

Repkednek a mínuszok. A versenyzők persze a szabadban alapoznak, dacolnak a hideggel. Mit tanácsol nekik a B.-A.-Z. megyei sportfőorvos?

Extrém hideg – Viharos szélben vízszintesen esik majd a hó

Magyarország – A hétvégére a nagy hideg garantált, lesz hó is, ennek mennyisége még kérdéses.

Farkasordító hideg jöhet, figyelmeztetnek a meteorológusok

Miskolc – A hétvégére enyhülhet valamicskét a fagy szorítása, ám akkor a hófúvások okozhatnak gondot.


Címkék: , , ,