Időjárás – Késnek a vonatok a miskolci és a szolnoki vonalon

Akt.:
Időjárás – Késnek a vonatok a miskolci és a szolnoki vonalon
Budapest/Miskolc/Szolnok – A miskolci vasútvonalon Gödöllő és Aszód között fák dőltek a sínekre, továbbra is jelentős késésekre kell számítani – közölte a Mávinform szerda délelőtt az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon a Gödöllő-Isaszeg közötti felsővezeték-szakadás után Gödöllő és Aszód között fák dőltek a sínekre. A gödöllői állomáson nincs áram a felsővezetékben. A vonatok Isaszegnél és Aszódnál, illetve Gödöllőnél várakoznak, az utasoknak jelentős késésekkel kell számolniuk. Ha hosszabb ideig elhúzódik a helyreállítás, vonatpótló buszokat állítanak forgalomba.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon Abony és Szolnok között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Ott korábban egy műszaki hibás tehervonat miatt csak az egyik vágányt használhatták a szerelvények.

A Soltvadkert-Pirtó-Kiskunhalas szakaszon újraindult a vonatközlekedés, miután eltávolították a sínekre és a vezetékre esett faágakat. Nem kell már pótlóbuszokkal utazni, a menetrend folyamatosan helyreáll a Budapest-Kelebia vonalon – írták.

– MTI –